Öğrencilerimizi Toplum Liderleri ile Buluşturma Etkinliklerimiz Başladı!..

Öğrencilerimizi çeşitli mesleklerden gelen toplum liderleri ile buluşturma etkinliğimizin ilk konuğu Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna oldu.

Okulumuzda düzenlemeye başladığımız  Toplum Liderleriyle Buluşma Günleri” kapsamında, ilk konuğumuz olarak Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’yı ağırladık.

28 Kasım’da, okulumuzun tarihi ve eşsiz kampüsünde öğrencilerimizle buluşan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, eğitimin hayatına sağladığı katkıları, uzun yıllardır devam ettirdiği Belediye Başkanlığı görevi ve yerel yönetimlerle ile ilgili deneyimlerini, ilçede; fiziki mekanları iyileştirmenin yanı sıra sağlık, eğitim, gençlik, spor, kültür, sanat ve istihdama yönelik gerçekleştirdikleri projelerini öğrencilerimizle paylaştı ve kariyerleri için onlara önemli tavsiyelerde bulundu.

Okul Müdürümüz Günseli Yüksel, bu etkinliğin başlangıcında yaptığı konuşmada Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’yı okulumuzda ağırlamaktan bduydukları mutluluğu dile getirerek; “Yaşam kalitesini yükselten sosyal içerikli projelere verdiğiniz önemi, kalkınma ve insan odaklı hayata geçirdiğiniz projelerinizi biliyoruz ve sizin bu değerli çalışmalarınızı takip ediyoruz. Tüm bu çalışmalarda aldığınız öncü model ile öğrencilerimize gerçek bir rol model olacağınıza inanıyoruz.” dedi. Bu buluşma için Hamit Tuna’ya ve Toroslar Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı ve velimiz olan Fatma Yılmaz ile bu Konseyin değerli üyelerine teşekkürlerini sundu.

Daha sonra söz alan Toroslar Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fatma Yılmaz da düzenledikleri; “Toplum Liderleriyle Buluşma Günü”nün ilk konuğunun Belediye Başkanı Hamit Tuna olduğunu kaydederek, katılımcılara ve bu söyleşinin moderatörlüğünü yapıcak olan Kanal 33 Televizyon Program Yapımcısı Fatih Alkar teşekkür etti ve; “Geleceğin mimarları olarak TAC öğrencilerini Belediye Başkanımız Sayın Hamit Tuna ile buluşturup, rol model olması anlamında destek vermek istedik.” dedi.

Öğrencilerin ilgiyle izlediği söyleşiye eğitim ve siyasi hayatı ile ilgili bilgiler vererek başlayan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, eğitim ve gençliğe büyük önem verdiklerini söyledi.

Belediye Başkanı Hamit Tuna, konuşmasında Ulu Önderimiz Atatürk’e de atıflarda bulundu.

İlçede projeleri üretirken ortak akılla gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Tuna; “Liderliği daha çok öne çıkartan yanımızla değil projelerimizi, hizmetlerimizi ortak akılla gerçekleştiriyoruz. Yapacağımız projelerimizi bölge insanımıza soruyor ve birlikte karar veriyoruz” dedi.

Meslek seçiminin, eğitim ve kariyer hayatında önemli olduğuna değinen Başkan Tuna, öğrencilerimizin kendisine yönelttiği soruları da yanıtladı. “Bu konuma gelmenizde en çok yardımcı olan karakteristik özelliğiniz nedir?” sorusuna yanıt veren Başkan Tuna;  “İşin sırrı özgüven sahibi ve içten olmak, girişimcilik ruhu ve cesarettir. Yani bu işi yapacağım diye bir iddia sahibi olacaksınız. Ulu Önderimiz Atatürk; “Cesaret bütün silahların üstündedir.” demiştir. Ulu Önderimizin ifade ettiği gibi cesaretimizi kabul ettik ve bu noktalara geldik. Tabii ki çok çalışmak da bunu besleyen en önemli unsurdur.” dedi.

Söyleşinin sonunda Okul Müdürümüz Günseli Yüksel ve Aktivite Koordinatörümüz Gülay Damar, Toroslar Belediye Başkanı Sayın Hamit Tuna’ya, bu söyleşinin moderatörü olan Fatih Alkar’a ve Toroslar Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fatma Yılmaz’a teşekkür edip çiçek takdim ettiler.

Başkan Tuna, değerli tecrübelerini paylaştığı ve önemli mesajlar verdiği söyleşisinin ardından okul idarecilerimizle birlikte okulumuzu gezerek idarecilerilerimizden okulumuzun tarihi ve yapıları, kaynakları ile ilgili bilgi  aldı ve öğrencilerimizle de hatıra fotoğrafı çektirdi.