Tarsus Amerikan Koleji SEV Okulları 2. Yabancı Diller Konferansı

Tarsus Amerikan Koleji’nin bu bölgede ilki düzenlenmiş olan SEV Amerikan kolejleri arasında  İkinci Yabancı Diller Konferansı 16-17 Şubat 2018 Cuma ve  Cumartesi günü kampüsümüzde gerçekleşmiştir.

Bu  anlamda konferans, tüm SEV okullarından katılan Almanca, Fransızca öğretmenlerinin mesleki gelişim ve bilgi paylaşımına yönelik yapıldı. İlk oturum Dr. Selçuk Can Bey’in “ÖĞRENMENİN NÖROBİYOLOJİSİ: YABANCI DİL EDİNİMİ” edinimi ilgili genel sunumu ile başlandı.

Konferans salonunda toplanan tüm katılımcılara hitaben Lise Müdürü Günseli YÜKSEL ve İkinci Yabancı Dil bölümü başkanı Tuba BAYKAL ile birlikte açılış konuşmasını yaptılar. Konuşmanın ardından kardeş okullardan gelen tüm öğretmenler daha önce organize edilen sınıflara alınarak çalıştaylara katıldılar. Bu seminerde öğretmenlerle farklı yöntemler ve teknikler paylaşıldı.

Dil öğretiminde kullanılan kitap ve basılı materyalleri yayınlayan deneyimli yayınevleri II. Yabancı Diller Konferansı’na ev sahipliği yapan Tarsus Amerikan Koleji kampüs içerisine açtıkları stantlarda dil eğitimi konusundaki en son ürünlerini bu bölgedeki konferansa katılan eğitimcilere tanıttılar.

Konferansın bitimi 2. Yabancı Dil Bölüm Başkanı Tuba BAYKAL’ın konuşması ve sunum yapan konuşmacılara ve tüm katılımcılara da sertifika verilerek son buldu.