THIMUN (Uluslararası Model Birleşmiş Milletler) Konferansı, 28 Ocak - 02 Şubat, 2018

Lahey'de (Den Haag) Dünya Forum Kongre Merkezinde gerçekleşen THIMUN’a öğrencilerimiz: Aden Aslan, Lavinya Yeke, Efe Çifci, Defne Ulusor, Emre Özekici, R. Mert Genç, Nil Mürşitoğlu, Deniz Korkmaz ve Emir Çifci Lise Müdür Yardımcımız Orhan Baycık’ın rehberliğinde okulumuzu temsilen katıldılar.

THIMUN  Norveç, Avustralya, Çin ve Ekvator’u içine alan çok geniş bir sahadaki yaklaşık 200 okulu ve 3.200'ün üzerindeki  öğrenci ve öğretmeni kapsayan çok büyük bir etkinliktir.

Bu yıl 50.si düzenlenen THIMUN’da öğrencilerimiz, okullarını başarıyla temsil etmişlerdir. Açılışı töreni kadar kapanış töreninin de muhteşem olduğu THIMUN ile ilgili bu etkinlikte yer alan öğrencilerimizden bazılarının görüşleri aşağıda yer almaktadır.

“THIMUN konferansı, oldukça eğitici bir konferanstı. 2016 yılında ilk MUN konferansımın TIMUN olması, bu yılkine hazırlıklı ve bilinçli bir şekilde katılmamı sağladı. THIMUN’un 50. yılının kutlandığı bu yılki organizasyonun büyük bir emek ve özveriyle düzenlendiğini gördük. Hepimiz için bu konferans, MUN prosedürünü daha iyi kavramamıza ve kendimizi geliştirmeye olanak tanıdığını düşünüyorum. Önemli dünya sorunlarına çözüm bulmak için dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerle birlikte çalışmak hem farklı kültürlerle etkileşime geçmemizi hem de başka bir ülkeyi temsil etmenin nasıl olduğunu anlamamızı sağladı. Böylece, bu uluslararası konferans sayesinde yeni arkadaşlar edinerek farklı düşüncelere sahip insanlarla fikirlerimizi paylaştık. Bunun yanı sıra, konferanstan önce gerçekleştirdiğimiz kültürel geziler ve oradaki üniversiteleri tanımaya yönelik ziyaretlerimiz de bir o kadar etkileyiciydi.

Sonuç olarak, THIMUN, 2018 kendimizi ifade edebilme fırsatı yakaladığımız son son derece verimli ve keyifli bir konferanstı.”

Lavinya YEKE

“Bu sene 50. yılının kutlandığı THIMUN konferansına okulum sayesinde katılım gösterdik. Dünya üzerinde düzenlenen en büyük MUN konferansına katılabilmiş olmak bana ve arkadaşlarıma oldukça değerli bir deneyim kazandırdı. THIMUN konferansı, şimdiye kadar katıldığım 3. MUN konferansı olduğu için hem daha bilinçli hem de daha hazırlıklıydım. Farklı ülkelerden insanlar ile dünya sorunlarını tartışabilmek ve onların fikirlerine ortaklık edebilmek için çok büyük bir fırsat oldu, bizler için. Aynı zamanda farklı bir ülkeyi tanıma olanağını da elde ettik. Sonuçta, katılım gösterdiğimiz her konferans gibi bu konferans da bize oldukça önemli görüşler katıp bakış açımızı genişletmemizi sağladı.”

Aden ASLAN

“Okulumuzun MUN Kulübüne katıldığımdan beri THIMUN’a gitmek benim en büyük hayallerimden biriydi. Gerek dünyadaki en prestijli ve büyük konferansı oluşu gerekse de burada elde edeceğimiz global bakış açısı, benim amaçladığım değerlerden bazılarıydı. Bunun yanı sıra konferansa “ambassador” olarak gidişim benim için çok büyük bir onur olmuştu. Lahey’de geçirdiğimiz bir hafta dünyanın dört tarafından yeni arkadaşlar edinmemi ve onların dünyaya karşı bakış açılarını anlamama yardımcı oldu. Burada Hollanda Kralı ile tanışma şansını bile elde ettim. Konferansın dışında Hollanda’da yaptığımız geziler, ülkenin kültürünü ve doğasını anlamama daha yardımcı oldu. Hatta burada üniversite kararlarımı etkileyecek deneyimler bile elde etmiş oldum.

Sonuç olarak; MUN Kulübünü global vizyona ve kültür bilgisine sahip olmak isteyen ve aynı zamanda uluslararası arkadaşlıklar kurmak için büyük bir şans olarak görüyorum."

Emre ÖZEKİCİ