TAC 9. Sınıf Fen Bilimleri Bilgi Yarışmasında Kıyasıya Bir Mücadele!

Bu seneki Fen Bilimleri Bilgi Yarışmasının ikincisi, 9. sınıf öğrencilerimiz ile yapıldı. Beş farklı sınıftan seçilen temsilci öğrenciler, Fizik, Kimya ve Biyoloji alanlarında kıyasıya bir yarış sergilediler.

Fen Bilimleri Bilgi Yarışmasında, her bilim dalından 4’er soru bulunmaktaydı. Yarışmada, öğrencilerimizin doğru cevaplardan topladıkları puanlar arttıkça dengeler değişti. Değişen dengeler, yarışmayı izleyen öğrencilerde büyük heyecan yarattı. Olası bir beraberlik durumunda kazananı belirlemek üzere yedek sorular da hazırlanmıştı.

Yarışmayı izleyen öğrenciler, sınıf arkadaşlarına tezahüratlar ile eşlik ederken sonucu büyük bir merak içerisinde beklediler. Yarışma sonunda, en çok puan toplayarak yarışmayı kazanan sınıfın öğrencileri büyük coşkuyla arkadaşlarının sevinçlerini paylaştılar. Galibiyet sevinci görülmeye değer bir görüntü oluşturdu!..

Bu yarışma sonunda sınıfını başarıyla temsil eden 9-E sınıf öğrencileri; Esat Tuna Erdağı, Ramazan Cem Mahanoğlu ve Deniz İstanbullu’ya hediyeleri takdim edildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere de “Katılım Belgesi” verildi.

Fen Bilimleri Bilgi Yarışmasının amaçları arasında; öğrencilerin sorulara anlık cevap verme becerilerinin geliştirilmesi, sorumluluk bilincinin arttırılması ve en önemlisi arkadaşlık ilişkilerinin güçlendirilmesi yer almaktadır. Ayrıca her geçen yıl değişen okulumuzun öğrenci profili ile birlikte bilgi yarışmalarımız da daha heyecanlı ve çekişmeli bir hâl almaktadır.