Waterloo   Matematik  Yarışmalarında Tarsus  Amerikan  Kolejinin  Büyük Başarısı!

Katılımcı öğrencilerin uluslararası platformda matematiksel sentez, analiz ve kritik düşünme becerilerini ölçmeye yardımcı olan, birçok matematiksel konuda açık uçlu soruların yer aldığı ve dünyanın prestijli üniversitelerinden Kanada’da bulunan Waterloo Üniversitesi tarafından her yıl düzenlenen Fryer,Galois ve Hypatia  Matematik Yarışmalarına bu yıl 9, 10 ve 11 .sınıf seviyelerinden öğrencilerle katıldık.

Fryer   matematik yarışmalarında 9.Sınıf öğrencilerimiz  Zeynep Ekin Yaycı,Deniz İstanbullu,Gülümser Aslı Kütük,Doğa İplik ve Düzgün Can Guyıldar ‘dan oluşan takımımız   uluslararası  kategoride yarışmaya katılan 143  takım arasından 18.sırada yer alarak takım sıralamalarında şeref listesine girmişlerdir.

Katıldıkları  yarışma kategorilerinde 9.sınıf öğrencilerimizden  Zeynep Ekin Yaycı,Deniz İstanbullu, Gülümser Aslı Kütük,Doğa İplik,Düzgün Can Güyıldar,Emir Gümürdülü,Rezan Bağcıoğlu  Fryer matematik yarışmalarında, 10.sınıf öğrencilerimizden  Ege Bayram Galois matematik yarışmalarında öğrenci  onur listesine girmiştir.

Fryer  yarışmalarına katılan hazırlık ve 9.sınıf  öğrencilerimizden;

Zeynep Ekin Yaycı, Deniz İstanbullu, Gülümser Aslı Kütük, Doğa İplik , Düzgün Can Güyıldar,  Rezan Bağcıoğlu,Emir Gümürdülü, Ezgi  Hazal Eşsizoğlu, Melikhan Bekir,Zeynep Nazlı Ceylan,Elif Bilge Akça,Zeynep Eylül Özdoğan,Elif İnan,Ekin Gedikoğlu, Ece Çobankara, Kaan Akkoyunlu,

Galois yarışmalarına katılan  10.sınıf öğrencilerimizden ;Ege Yüceel ve Ege Bayram,

Hypatia  yarışmalarına katılan 11.sınıf öğrencilerimizden; Ece Özer,Mert Yiğitbaşı,Emirhan Nasıf ve Sena Erdinç dünya genelinde tüm katılımcılar içerisinde ilk  %25 lik dilime  girme başarısını göstererek ayrıcalıklı  sertifika almaya hak kazanmıştır.

Öğrencilerimizi bu gurur verici başarılarından dolayı tebrik ederiz.