Çanakkale Geçilmez!

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Töreni, bu yıl okulumuzun Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünce düzenlendi. Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimiz için gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından hep birlikte söylenen İstiklâl Marşı ile devam eden program, Akademik Müdür Yardımcısı Orhan Vatansever’in günün önemine dair yaptığı konuşma ile derinlik kazandı. 10. sınıf öğrencimiz Ayser Selcen İleri’nin kaleme aldığı ve cephedeki bir Türk askerinin ağzından geride bıraktığı eşine yazılan mektup, izleyenleri oldukça duygulandırdı. Dikey müfredat çalışması kapsamında, Tarsus SEV Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Sude Ekici, kendi yazdığı şiiri okuyarak dinleyicileri etkiledi. Baştan sona bir drama kurgusuyla sunulan programda, halk oyunu gösterisi nihayetinde sergilenen “Gölgede Atatürk Yansıması”, salondan büyük alkış aldı. Bunu türküler ve kısa bir tiyatro gösterisi takip etti. Öğrencilerin hazırladığı video gösteriminin ardından programın son kısmı “Cepheden Mektup Gönder” yarışmasının sonuçlarının açıklanmasına ayrıldı. Birincilik ödülünü Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Önder Şit’in elinden alan 9-A sınıfı öğrencisi Volkan Derya Bağdatoğlu’nun heyecanı görülmeye değerdi. Birlik ve bütünlük içinde tamamlanan program sonunda oluşan tepki “Çanakkale Geçilmez!” sloganını bir kez daha haklı çıkarmış oldu.