TAC’de Türkçe Münazara Festivali Rüzgârı

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Türkçe Münazara Kulübü öncülüğünde 9 Mart’ta, TAC Münazara Festivali gerçekleştirildi.

Mersin Özel Final Okulları Anadolu Lisesi, Özel Toros Fen Lisesi, TED Adana Koleji ve TAC’nin katıldığı ve bu yıl ikincisi gerçekleşen turnuvamız hem birbirinden eğlenceli anlara hem de münazaranın doğası gereği tatlı çekişmelere sahne oldu. Eleme maçlarında “Astronomik ücret alan sporcuların ücretlerine sınırlama getirilmelidir.” konusunu tartışmak üzere, kurayla, Özel Toros Fen Lisesi ve Mersin Özel Final Okulları eşleşti. “Alışveriş çılgınlığı zararlıdır.” konusunu tartışmak üzere TED Adana Koleji ve Tarsus Amerikan Koleji eşleşti. İlk tur maçları birbirinden çekişmeli ve heyecanlıydı. Finale,  eleme turundaki rakiplerini eleyen Tarsus Amerikan Koleji ve Özel Toros Fen Lisesi çıktı. Final maçında iki okul “Popüler yarışma programları sanata zarar vermektedir.” konusunu tartıştılar. Final maçını tüm izleyiciler adeta soluksuz izledi. Final maçının sonunda jüri üyelerimizin değerlendirmeleriyle turnuvanın galibi Özel Toros Fen Lisesi oldu. Tarsus Amerikan Koleji Münazara Ekibi ikinci oldu. Katılımcı okul öğretmen ve öğrencilerine sertifikaları törenle sunuldu. Turnuva sonunda bütün okulların yüzünde mutluluk vardı. Misafir okul öğretmen ve öğrencileri, bizleri evimizde hissettirdiniz, her şey çok güzeldi ve önümüzdeki yılki turnuva için şimdiden sabırsızlıkla bekliyoruz, dediler ve kulüp sorumlu öğretmenleri Niyazi Pavlaz ve Tuba Karabağ’a teşekkürlerini sundular. Her yıl çekişmenin, güzelliklerin artarak devam ettiği Münazara Turnuvası, önümüzdeki yıl daha fazla okulun katılımıyla gerçekleştirmek ve münazara kültürünü bölgemizde yaygın hale getirmek için şimdiden çalışmalara başlandı.