TAC’de “Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Teknikleri Semineri”

Tarsus ilçesi resmi ve özel okullarında görev yapan rehberlik öğretmenlerine yönelik “Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Teknikleri” semineri, okulumuzun ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir.

Eğitmen Yrd. Doç. Dr. Sertan Kağan tarafından verilen seminerde, Çözüm Odaklı Terapinin danışanı terapiye yönlendiren sorunların niteliğine odaklanması yerine, terapi süreci sonunda elde edilmesi istenen hedefler üzerine odaklanmak olduğunun altı çizilmiştir. Ayrıca bu terapinin elli yıllık bir terapi yöntemi olduğu, önemli olanın danışanın geçmişinin değil, şu anki durumu ve geleceği olduğu öğrenilmiştir.

Böylece güzel ve verimli bir eğitim daha geride bırakılmıştır.