Veli-Etkileşim Grup Çalışması: “Bağımlılıkla Başetme”

Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından her yıl düzenli aralıklarla, öğrencilerimizin çeşitli açılardan desteklenmesini sağlamak üzere belirlenen konularla ilgili toplantılardan biri de bu ay “bağımlılık” konusunda gerçekleştirildi.

Bu toplantıda yer alan velilerimiz bir yandan konu ile ilgili bilgiler edinirken bir yandan da konu ile ilgili deneyimlerini ve duygularını paylaştılar. Okulumuz Psikolojik Danışmanları Özlem Algan ve Suna Babalıklı’nın yürüttüğü bu çalışmada, günümüzün en yaygın sağlık sorunlarından olan bağımlılığın ölçütleri, türleri, altında yatan psiko-sosyal sebepleri ele alındı. Ayrıca, öğrenci ve velilerin konuya dair yazmış oldukları mektuplar ve dile getirilen duygular da çalışmaya renk kattı.