SEV Okulları İngilizce Öğretmenleri Konferansı SAC Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

SEV Okulları İngilizce Öğretmenleri Konferansı, Sağlık ve Eğitim Vakfına bağlı okullarımızda görev yapan İngilizce öğretmenlerinin katılımıyla 16-17 Mart, 2018 tarihlerinde, SEV Amerikan Kolejinin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Konferansın bu yılki teması; İngilizce derslerinde “Esneklik”ti. Bu ilkenin İngilizce derslerine uygulandığında, iyi planlanmış bir derste bile beklenmeyenin gerçekleşebileceği ihtimalinin göz önünde bulundurulması gerekliliği üzerinde duruldu. Bu durumun bazen Beden Eğitimi dersinden geç gelen öğrencilerin ders planını aksatmasından kaynaklanabileceği bazen konunun işlenmesi sırasında öğrencilerden gelen ilginç sorulara yanıt bulabilmek için yeni bir etkinliği anında oluşturabilme gerekliliğinden ortaya çıkabileceği bazen de bir roman incelemesi sırasında öğrencilerin bir dil yapısını tekrarlama ihtiyacından da doğabileceği belirtildi.

Bu amaçla, konferansta etkili ders planlama yöntemleri ve bunların arkasındaki teknik ve yaklaşımlar, ana oturumlar ve sınıflarda düzenlenen paralel oturumlarla gözden geçirildi.