TAC Basketçileri Buluşması

Kocaman dev gibi gördüğün abilerinle, aynı hizaya gelip hatta onları geçiyorsun ama o “abi-kardeş sevgisi ve saygısı” hiç değişmiyor. Artık zorunlu olmadığın bir ortamda hâlâ bu sürüyorsa, demek ki o kurum işini iyi yapmış, o abi ya da abla da sana gerçek bir abi ya da abla olmuş, demektir.

Bu sene 32.si  için bir araya geldiğimiz “TAC Basketçileri Buluşması”nda yine aynı sevgi, saygı ve mavra ortamı vardı. En büyük abimiz Ali Abi’den (Zallak ‘68), en küçük kardeşimize kadar TAC ve basketbol sevgisiyle dolu birçok mezunumuz yine okullarında, yuvalarındaydılar. 23 Mart, Cuma günü oynanan, lise takımına karşı mezunların maçına ilgi büyüktü. Mezunların kazandığı(!) maçtan önce hep beraber çekilen BOM’a yansıyan heyecan maç boyunca devam etti. Lisedeki kardeşlerimizin farklı dönemlerden olup hiç bir arada okumamış mezunlarımız arasındaki beraberliği görebilmeleri adına da bu tür organizasyonlar çok güzel oluyor. Bu tür etkinlikler, biz mezunları da okula ve mezun olacak kardeşlerimize yakınlaştırıyor.

Cumartesi ise Tarsus vs. İstanbul maçımız vardı. Gittikçe rekabet seviyesi artan bu mücadeleden de bu sene İstanbul Grubu, Ali Zallak Abi’nin son basketiyle, 21-19 galip ayrıldı. Tarsus için beklenmedik bu mağlubiyeti biraz da ev sahibi olmanın gerektirdiği hoşgörüye yorabiliriz. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamamız gerektiğinin bilinciyle, onlara çok güzel bir maç ve de galibiyet hediye ederek onları buradan mutlu bir şekilde yolcu ettik.

Maç sonrasındaki yemekte Necati Abi’nin (Güler ‘75) belirttiği gibi, bizi bir araya getiren iki şey; TAC ve Basketbol Sevgisi. Bu sevgimizin her daim olması dileğiyle!..

Bir sonraki karşılaşmalara sizi de bekleriz.

Basketbol Maçlarında Yer Alan Mezunlarımız:

Ali Zallak ‘68

Abdullah Paksoy ‘72