26 Mart – 1 Nisan / Ulusal Kütüphane Haftası

26 Mart–1 Nisan, Kütüphaneler Haftası kapsamında, Özel Tarsus Amerikan Koleji Korkut Beriker Kütüphanesi bir hafta süresince okumayla ve edebiyatla ilgili kutlamaya yönelik eğitici, yaratıcı ve keyifli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Genç yazarlarımızdan Mürşide Toslak ile söyleşi programında buluşan öğrencilerimiz, fantastik- bilim kurgu edebiyatı, kitaplar, roman yazma, yayımevleri ve yayımcılık üzerine sohbet ettiler. Deneyimlerini öğrencilerimizle paylaşan yazarımız aynı zamanda yazmaya merakı olan öğrencilerimizle birebir sohbet etkinliği de yaptı. Kendisine bu özel haftada bizlere katıldığı ve değerli paylaşımlarda bulunduğu için tekrar teşekkür ederiz.

Geleneksel “Kitap Avı” yarışmalarımızla, hazırlık sınıfı öğrencilerimiz, yıl boyunca kütüphane derslerinde öğrendikleri araştırma ve kaynak bulma tekniklerini kullanarak hazinelerine ulaşmaya çalıştılar. Tüm gruplar yarışma boyunca kıyasıya mücadele gösterdiler.

QR Kod etkinliği ile öğrencilerimize her gün bilgi okur yazarlığı, kütüphaneler ve okuma ile ilgili sorular sorduk. Bu soruları en hızlı cevaplayan öğrencilerimiz, hediye çekleri ile ödüllendirildi.

Toplum Hizmetine katkı sağlamak amacı ile tüm teneffüslerde kütüphane kataloğundan çıkarılan kitapların satışı yapıldı. Kitap satın alarak katkıda bulunan tüm öğrenci, öğretmen ve çalışanlarımıza tekrar teşekkür ederiz.

Ayrıca haftaya özel “Ödüllü Kitap Tanıtım Videosu” yarışması düzenlendi. Yarışma ölçütleri tüm öğrencilerle paylaşıldı. Nisan ayı sonunda jüri tarafından yapılan oylamada dereceye giren ilk üç öğrenciye hediye çekleri takdim edilecektir.

Özel Tarsus Amerikan Kolejinde öğrenciler, Ulusal Kütüphaneler Haftasını eğitim teknolojileri ile desteklenen eğitici ve keyifli etkinliklerle kutladılar.