TAC’de 4. Founders’ Day

Hem öğrenciler hem de öğretmenler için, içinde bulunulan okula bağlılık, eğitimin en büyülü, en anlamlı yanıdır. Kökleri olan, gelenekleri ve ortak değerleri ile birbirine bağlanmış SEV Okulları, “Kardeş Okul” kavramını hayatımızda canlı tutmamızı, zaman zaman birtakım etkinliklerle bir araya gelerek de bu ortaklığı yaşantımıza almamızı sağlamaktadır. Üstelik, Kardeş Okullarınız sadece Türkiye sınırlarında var olmamış, dalları Bulgaristan, Yunanistan ve Beyrut’a kadar uzanmışsa, sahip olunan “ortak miras” paydaşları daha da güçlendirdiği tecrübe ile sabitlenmiştir. Bu nedenle, dünyanın farklı yanlarına dağılmış ama ilk olarak Türk topraklarında kök salmış Amerikan okullarının 4. buluşmasına Tarsus Amerikan Koleji olarak bu yıl ev sahipliği yapmak bizler için büyüleyici bir deneyim oldu.

1-3 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen “Founders Day” yani Kurucular Günü Etkinliğinde gerçekleştirilen çalışmalarda hem SEV Vakfı okulları hem de Yunanistan, Bulgaristan ve Beyrut’tan misafir ettiğimiz öğrenci ve öğretmenler, TAC’nin ve Tarsus’un yaşantısına dahil oldular. Ortak bağlarımızdan biri olan Toplum Hizmeti Çalışmaları kapsamında Köy Okulları ve Huzurevi ziyaretlerini bu kez birlikte gerçekleştirmenin mutluluk ve gururunu yaşadık ve yaşattık.

Köy Okulları ziyaretimiz sırasında birlikte şarkı söyleyip oyunlar oynandı. TAC dünyası içinde yine önemli bir yeri olan sanat etkinliklerini de yine hep beraber gerçekleştirme olanağı elde ettik. Beraber Zeybek oynayan, ritim çalışması yapan, kurucular günü logosunu özenle ve heyecanla boyayan, drama etkinliklerinde gülüp eğlenen ve kendini ortaya koyan öğrenciler, günün sonunda öyle bir paydada buluşmuşlardı ki sadece birkaç saat önce tanışmış olduklarını anlamak imkansızdı. Farklı ülkelerden, şehirlerden ve yaşantılardan gelseler de aslında ne kadar çok ortak nokta taşıyorlardı, bunu görmek onları yakınlaştırmak için yeterli olmuştu.

2 Mart’ta yapılan açılış töreninde her okul kendini tanıtıp ifade ederken sadece bir gün sonra yapılan kapanış töreninde, beraber gerçekleştirilen etkinliklere ait video ve fotoğraflara bakıp duygulanıyor, aynı koronun kardeş bireyleri olarak aynı müziği yapıyor, veda zamanı geldiğinde ise en kısa zamanda bir vesileyle görüşme sözleri veriliyordu.

Özetle, okul olarak geldikleri TAC’den, düşündüklerinden daha büyük bir “aile”nin parçası olarak ayrılıyordu, herkes. Tarihi ortaklığı anlamlı kılan ve kültür mirasının değerli olmasını sağlayan bu düşünce ile,  bütünüyle bunları günümüze taşımanın mümkün olduğunu bir kez daha görüp anlamanın kalıcı bilincine varıldı.

Kökleri besleyen dallardan ve dalları renklendiren farklı tonda yapraklar olabilmenin çok ama çok önemli olduğunu belirterek, bu etkinliğimizde yer alan tüm Kardeş Okullarımıza teşekkür ederiz.