23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun!..

Okulumuz Sosyal Bilimler Bölümü önderliğinde hazırlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Töreni Programı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için gerçekleştirilen saygı duruşu ile başlayıp, hep birlikte ve büyük bir coşku ile söylenen İstiklâl Marşı ile devam etmiştir.

Okulumuz Akademik Müdür Yardımcılarından Dr. Duygu Gülev’in anlamlı konuşması, izleyicileri bir yandan çocukluk günlerine götürürken bir yandan da gelecek ile ilgili umutlandırıp duygulu anlar yaşattı. 10. sınıf öğrencilerimizden Tolga Mayaoğlu’nun okuduğu TBMM’nin açılışı ile ilgili yazı; 11. sınıf öğrencimiz Cevahir Bozkurt’un ile 10. sınıf öğrencimiz Çağatay Gökçeli’nin okudukları şiirler de günün anlam ve önemini bu defa şiir tadı ile dinleyicilere anımsattı.

Törende; 23 Nisan, 1920’de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi, ülkemiz tarihi için yepyeni bir dönemin başladığının işareti olarak vurgulandı. Bu tarihten sonra, egemenliğin kayıtsız şartsız halka geçtiği, milli mücadelenin zorluk yılları içinde Mustafa Kemal ve arkadaşlarının aynı zamanda bir ulusun geleceğini de inşa ettikleri anlatıldı. Ve Mustafa Kemal’in bu özel ve değerli günü çocuklara armağan ettiği çeşitli anlatımlarla belirtildi. Atatürk’ün vatanı korumanın çocukları korumakla başladığı düşüncesi üzerinden hazırlanan kısa oyun sahnelendi. Küçük bir çocukken güzel bir tesadüf sonucu Atatürk ile tanışan Çoban Mustafa’nın kendi anlatımından yola çıkılarak hazırlanan sahne gösterisi, Atatürk’ün çocuklara verdiği önemi izlerken herkes oldukça duygulandı.

Müzik Öğretmenimiz Ayşegül Yıldıran ve öğrencilerinin, kardeş okulumuz Hasan Karamehmet İlkokulundaki öğrencilerle birlikte hazırladıkları ritm çalışması ve okulumuz öğrencilerinin aynı okuldan dans dersleri için gelen öğrencilerle birlikte çalışıp sahneledikleri dans gösterisi de salonda coşkulu ve eğlenceli anlar yaşattı.

Geleneksel kültürümüzün Ortaoyunu ve Meddah ile birlikte en önemli köşe taşlarından biri olan Gölge Oyunumuz, KARAGÖZ ve HACİVAT oyunları günümüzden yüz yıllarca önce ortaya çıkmış, insanları eğlendirirken düşündürmüş, zaman zaman toplumsal bilinç oluşmasında öncü bir rol oynamıştır. Her dönemde çocukları eğlendiren Karagöz ve Hacivat oyununu, 11. sınıf öğrencilerimizden Mert Kepece ve Ege Baykal’ın canlandırması, izleyiciler tarafından keyifle izlendi.

Her 23 Nisan’da bu coşkunun herkes tarafından yaşanması dileğiyle!..