Uluslararası DNA Günü

Fen Bilimleri bölümü olarak; Biyoloji öğretmenlerimizin rehberliğinde 25 Nisan Uluslararası DNA Gününü kutlamak adına bir dizi uygulamalı aktivite ve görsel etkinlik gerçekleştirdik.

10. Sınıf ve 11 IB sınıfı öğrencilerinin organize ettiği bu günde,  istasyon modeli diye adlandırdığımız farklı aktiviteler içeren eğlenceli bir gün geçirdik.

İlk istasyonumuzda 10. Sınıf öğrencilerimizden Ege Bayram ve Ege Yüceel’in, 11 IB sınıfı öğrencilerimizden İdil Güdemez, Umay Nursal ve Deniz Koçak’ın hazırladığı sunumlar ile Hazırlık sınıfı öğrencilerine DNA yapısı ve işlevi hakkında genel bir bilgi verildi. İkinci istasyonumuzda öğrencilerimiz, 10. Sınıflardan, Merve Bostan, Yaren Karakucak, Ege Ögetman, Venüs Şahin, Arjin Deniz, İlayda Güner, Hüseyin Megrel ve Emir Akgün, 11IB öğrencilerinden Tuna Çavaş, Emre Yapıcı ve Atakan Önenli asistanlığında yürütülen, çilek ve muz gibi meyvelerin DNA’sının çıkarıldığı bir deney ortamını gözlemleme fırsatı buldular. Üçüncü istasyonda ise yine 10. Sınıf öğrencilerimizden Ali Ata Ediz ve Nisa Serin eşliğinde çeşitli şekerlerden DNA modeli tasarlama etkinliği gerçekleştirildi. Tasarlanan modeller ise etkinlik sonrasında afiyetle yendi. Gün boyunca etkinlik alanında ve bahçede satışa sunulan DNA temalı kurabiyeler de oldukça ilgi gördü.

Hem bizim, hem de etkinliğe katılan hazırlık sınıfı öğrencileri için çok keyifli geçen uluslararası DNA Günü kutlamaları, öğrencilerin konuya olan ilgilerini arttırmakla kalmadı; aynı zamanda 10. sınıf ve 11IB sınıfı öğrencilerimiz için de güzel bir deneyim aktarımı oldu