10. Sınıflar İstanbul Üniversite Gezisi

10. sınıf öğrencilerimizin üniversiteleri, fakülte ve bölümleri tanımaları amacıyla her yıl düzenlenen “İstanbul Üniversite Gezisi”, bu yıl da 26-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirildi. Gezi, okul Psikolojik Danışmanları Özlem Algan ve Suna Babalıklı, Akademik Müdür Yardımcısı Duygu Gülev, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Önder Şit, Biyoloji Öğretmeni Musa Avşar ve İngilizce Öğretmeni Eray Biçer’in sorumluluğunda gerçekleşti.

Mesleki rehberlik çalışmaları içerisinde önemli bir yere sahip olan bu gezi ile, öğrencilerimiz, İstanbul’daki on önemli üniversiteyi ziyaret etme ve kendi ilgi-yeteneklerine bir kez daha ışık tutma şansı yakaladılar.

Gezi, Sabancı Üniversitesinin verimli ve keyifli sunumuyla başladı. Sabancı Üniversitesi’nin girişimciliği ve bilimsel proje üretkenliğini destekleyen yapısının yanı sıra yurtdışı ile bağlantılı eğitim çalışmalarına verdiği katkı, öğrencilerimizin ilgisini çeken ilk nokta oldu.

Sonrasında, Yeditepe Üniversitesinde öğrenciler ilgi alanlarına göre farklı bölümleri tanıma şansı elde ettiler. Tıp alanında öne çıkan ve teknolojik yenilikleri en ileri düzeyde kullanan Acıbadem Üniversitesinin uygulama odaları ve üstün olanakları, özellikle Tıp okumak isteyen öğrencilerimiz için ilham kaynağı oldu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ziyareti ile de gezinin ilk günü sanat ağırlıklı bir tanıtımla noktalandı.

İkinci gün gerçekleştirilen Bahçeşehir Üniversitesi ziyareti ‘’şehir üniversitesi’’ kavramını anlama fırsatı yarattı. Kampüs üniversitelerinin aksine İstanbul’un merkezinde konumlanan Bahçeşehir Üniversitesi yetkilileri, üniversitenin yurtdışı yerleşkeleri ve “Appl Bau” programı başta olmak üzere, Bahçeşehiri farklı kılan yönlerini vurguladılar. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde üniversite tanımını TAC’13 mezunu Umutcan Şafak ve TAC’14 mezunu İlayda Sayın gerçekleştirdi. Bölümler hakkında sorulan soruları yanıtlayan ve Ayazağa yerleşkesini tanıtan mezun öğrencilerimiz, çalışma alışkanlıkları ve üniversite sınavına hazırlanma konuları üzerinde de durarak önerilerde bulundular. TAC’15 mezunu Ezgi Gül Adanır da hem İTÜ hem TAC’li olmak üzerinde deneyim ve önerilerini öğrencilerimizle paylaştı.

Boğaziçi Üniversitesi ile devam eden programda TAC ’13 mezunu Sevin Evyapan’ın da katkılarıyla, öğrencilerimiz hem bölümlere dair sorularını sordular hem de üniversitenin eşsiz güzellikteki yerleşkesini gezme fırsatı yakaladılar. Sonrasında yapılan Koç Üniversitesi tanıtım ziyareti ile gezinin ikinci günü de verimli bir şekilde tamamlandı.

Gezinin son gününde ziyaret edilen İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi yetkilileri de üniversite olanakları ve eğitim ortamına dair yararlı sunumlar gerçekleştirdi.

Gezi sırasında TAC’li kardeşlerine eşlik eden ve tanıtım programında yer alan mezunlarımız; TAC’13 Sevin Evyapan, TAC’13 Umutcan Şafak ve TAC’14 İlayda Sayın’a, ayrıca akşam yemeği için öğrencilerimizi konuk eden Bahçeşehir Üniversitesi yetkilileri ve çalışanlarına teşekkür ederiz.