TAC’lilerin Tarih ve Bilime Yolculuktaki Yeni Rotaları: İtalya ve İsviçre

Tarih Öğretmenimiz Hasan Turgut ve Fizik Öğretmenimiz Orhan Vatansever’in rehberliğinde düzenlenen 2018 İtalya-İsviçre Gezisi, bu geziye katılan 22 TAC öğrencisinin ufkunu genişleten oldukça yararlı bir gezi oldu.

Gezinin ilk üç gününde ziyaret edilen İtalya’nın Roma, Pisa, Floransa, Modena ve Milano şehirleri ve bu şehirlerde bulunan köprü ve katedraller gibi tarihi mekânlar Rönesans dönemi sanatını ve mimari dokusunu gözler önüne serdi. İsviçre’de Lozan şehrine yapılan gezi sırasında ziyaret edilen otel, Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli antlaşmasının imzalandığı yer olarak öğrencilerin tarihi daha derin kavramalarına olanak sağladı.

İtalya ve İsviçre’ye yapılan bu gezi, öğrencilere sadece tarihi deneyimler elde etmenin yanı sıra Ferrari, CERN gibi mühendislik ve fiziğin sınırlarının zorlandığı mekânlarda da bulunma fırsatı sağladı. İlgi alanları bu yönde olan öğrencilere, eğlenerek yeni bilgiler öğrenme olanağı sundu. Bu sayede öğrencilerimiz, tarihi ve bilimi yerinde görüp tanıma ve yaşama fırsatı elde ettiler.

Kalıcı öğrenmenin gerçekleştiği nice güzel gezilerde buluşmak dileğiyle!..