Almanya-Fransa Kültür Gezisi

İkinci Yabancı Dil Bölüm Başkanı Tuba Baykal eşliğinde düzenlenen 31.03-04.04.2018 tarihleri arasındaki Fransa-Almanya Gezisi, hazırlık sınıfı öğrencilerimizin gelişimine kültürel açıdan katkı sağlamıştır.

Gezinin ilk iki gününde geziye katılan öğrencilerimiz, Fransa/Paris’te bulunan tarihi müzelerden biri olan “Louvre” müzesini keşfetmişlerdir. Ayrıca, katedraller, Eyfel Kulesi, Champs-Élysée’yi, Fransız kültürünü tanıma ve yorumlama imkânı bulmuşlardır. Disneyland’e giden öğrencilerimiz tüm gün boyunca oradaki eğlencelere katıldılar ve alış-veriş yaptılar. Akşam yemeğinde soğan çorbası ve Fransa’ya özgü yemeklerin tadına bakılarak o kültüre ait lezzetleri tatma şansını elde ettiler.  Strasbourg’a yapılan tarihi yolculuğun da öğrencileri etkilediği yakından gözlendi. Yolculuğun diğer kısmında ise öğrenciler, Alman teknolojisi ile karşılaştılar. Stuttgart/Sindelfingen’de bulunan Mercedes Müzesi ve Mercedes fabrikasını gören öğrenciler, Alman teknolojisinin ne kadar başarılı ve teknolojide ne kadar ileride olduklarını gözlemleme fırsatı buldular. Bu sayede öğrencilerimizden bazılarının Almanya’da makine mühendisliği okuma isteğinde bulunduklarını dile getirdiklerini de belirtmeden geçmeyeceğiz.  Gezi sırasında Münich’te bulunan propaganda konuşmaların yapıldığı meydan, Münich Teknik Üniversitesindeki Kadın Kilisesi, İngiliz Bahçesi vb. yerlerin gezilmesi de öğrencileri büyük çapta geliştirdiğini belirtmek istiyoruz.

Öğrencilerimizin bu gezi sayesinde, öğrendikleri ikinci yabancı dilin ana vatanında kullanma fırsatı elde ettiler. Aynı zamanda tarihi ve bilimi yerinde –yeniden ve derinlemesine- tanıma, yaşama fırsatı elde edip görerek, deneyimleyerek keşfetme şansı yakaladılar.