Tarsus ZİÇEV’deki Öğrenci ve Öğretmenler ile TAC’lilerin Piknik Keyifleri

Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı ZİÇEV’in Tarsus şubesinde eğitim alan öğrenci ve öğretmenler ile TAC’li öğretmen ve öğrenciler, bu kez çok keyifli bir piknikte bir araya geldiler.

Okulumuz Aktivite Koordinatörü Gülay Damar ve Psikolojik Danışman Özlem Algan’a 10. sınıf akran rehberlerimiz; Ulaş Kaygısız, Doğa Baykal, Deniz Salihoğlu, Sıla Çinbilgel, Tolga Mayaoğlu, Buse Orak, Gül Biçer ve Elifnaz Kaya eşlik ettiler. Toplum hizmeti geleneğini alt sınıf öğrencilerine aktarmak amacıyla, bir grup hazırlık sınıfı öğrencileri de bu çalışmaya katılarak ZİÇEV ailesinin sıcaklığıyla tanışma fırsatı buldu. Sağanak yağmur sürprizinin bile keyifleri bozamadığı piknikte, hep birlikte yenen güzel bir yemeğin ardından dans, ip atlama, yakar top gibi geleneksel bir pikniğin olmazsa olmaz oyunlarıyla eğlenceli bir gün tamamlandı.

Bir sonraki ZİÇEV buluşmasını sabırsızlıkla bekleyen öğrencilerimizin bu güne dair bazı düşünceleri şu şekildedir:

Buse Orak: ZİÇEV'den arkadaşlarımızla yaptığımız ve çoğuna katılmaya özen gösterdiğimiz etkinliklerden biri olan piknik etkinliği çok keyifliydi. Ayakkabılarının çamura batmasıyla bile eğlenen arkadaşlarımız sayesinde beklemediğimiz hava durumu bile neşemizi bozmadı. ZİÇEV’li arkadaşlarımız, yemeğin ardından bizlere dans gösterisi sundular, beraber ip atlayıp futbol oynadık. Neşe dolu geçen birkaç saat, servislere dağılmadan önceki tekrar görüşme dileklerimiz ve içten gülümsemelerle birbirimize el sallayışlarımızla son buldu.

Elifnaz Kaya: Piknik alanına girdiğimizde, hava yağmurluydu dışarı çıkıp oynayamadığımız için hepimiz kamelyaların altında birbirimize güzel anılarımızı anlattık, sohbet ettik. Yağmur dinince de bol bol oyun oynadık. ZİÇEV’deki arkadaşlarımızdan bir şeyler öğrenmek, yeni şeyler keşfetmek çok güzeldi.

Lara Özbozdoğanlı: Bugün fark ettim ki, her ne kadar zihinsel anlamda bizlerden farklı olsalar da, konu insanlığa ve kalbe gelince aslında hepsi bizden daha çok insanlar. Kalplerinin güzelliği gerçekten yaptıkları her davranışa yansıyor. Bu öyle güzel bir şekilde yansıyor ki yanlarında kaldığınız kısacık zamanda bile hepsinin ne kadar özel ve farklı olduğunu anlayabiliyorsunuz.

Gül Biçer: Bu etkinlikte bulunmak beni çok mutlu etti. Bunun yanı sıra insanlara yardım etmek, onlarla vakit geçirmek günümün daha da güzel geçmesini sağladı.