19 Mayıs Coşkusu!

19 Mayıs, 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyetinin dönüm noktalarından biridir. Atatürk, Milli Mücadele sırasında, Türk Milletini ileri götürecek olanların ve köhnemiş fikirlere karşı gelecek olanların genç fikirler olduğunu görmüştü. Bu nedenle de “gençlik” kavramı Atatürk için ayrı bir önem taşımaktaydı.  Atatürk, gençlerden sık sık bahsederken, yaş sınırı dışında fikrî olarak gençliği yani fikirde yeniliği ifade etmiştir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe armağan ettiği bu özel günün önemini ve mutluluğunu daha yoğun hissedebilmek için Fen Bölümü öğretmenlerimizin rehberliğinde hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerimiz, keyifli ve enerji dolu bir program hazırladılar.

Programın içeriği; Atatürk’ün bizlere armağanı kadar coşkulu ve anlamlı gösteriler barındırmaktaydı. 19 Mayıs programı, Atamızın “Öğretmenler! Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.” sözleri ile başladı; saygı duruşu ve İstiklal Marşımız ile ona ve vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimize olan minnetimizi gösterdik.

Şiirler, danslar, videolar ve müzik… Kısacası, gençliğe dair her şey bu programda toplanmıştı. Programa 9. sınıf öğrencilerimizden oluşan ritim grubunun eğlenceli dinletisiyle devam ettik. Günün anlam ve önemini belirten konuşma ve video sonrasında, hazırlık ve 9. sınıf öğrencilerimizin hazırlamış oldukları modern dans gösterisiyle program devam etti. Bu gösteri ile Atatürk’ün şu sözlerini daha iyi kavradık;  “Gençler! Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Birgün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum.”

19 Mayıs demek gençlik demek, spor demek, mutluluk ve gurur demek; bu doğrultuda bütün duyguların aktarılabileceği en güzel yol şiirlerden geçiyor. 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerimiz ‘’O geliyor’’ isimli şiiri en içten duyguları ile bizler için seslendirdiler.

Okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin yer aldığı çeşitli sportif, sosyal ve bilimsel aktivitelerin bulunduğu videoyu hep birlikte izledik. 19 Mayıs programının enerjisi katlanarak devam ederken gençliğin enerjisini daha da açığa çıkaran bando gösterisi yer aldı. Bando sesleri ve diğer öğrencilerin katılımı ile coşku doruklara ulaştı.

10. sınıf öğrencilerimizden birinin Gençliğe Hitabeyi okuması ve gençlerin hep bir ağızdan Ata’mıza cevabı seslendirmesi ile program sona ererken, Atatürk’ün şu sözleri tüm gençlerin kalplerine yazıldı. ‘’Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz!..’’