TAC’lilerin Nükleer Santral Bilgilendirme Gezisi

Uluslararası Bakalorya (IB) Programının hedefi; öğrencileri toplumsal anlamda dünya vatandaşı olma bilincine ve gezegenimizi koruma sorumluluğuna sahip, uluslararası platformda düşünce sahibi bireyler yetiştirerek daha iyi ve barışçıl bir dünyanın yaratılmasına yardımcı olmaktır.

Bu hedef doğrultusunda, TAC 11. sınıf IB öğrencileri son zamanların en tartışılan konusu olan Mersin’e yapılacak Nükleer Güç Santrali Projesi hakkında farkındalık oluşturmak ve daha fazla bilgi almak için Fen Bölümü Öğretmenlerimiz İpek Olsun ve Mark Preifer’ın rehberliğinde, 25 Mayıs, Salı günü Nükleer Santral Bilgilendirme Gezisi gerçekleştirdiler.

Bilgilendirme Ofisindeki yetkililer tarafından öğrencilerimize, Nükleer Enerji ve Güvenliği konusunda bazı açıklamalar yapılmıştır. Örneğin; nükleer enerjinin nasıl bir güç olduğu, avantajları, dünyadaki nükleer güç santralleri örnekleri, ünlü nükleer fizikçi bilim insanları gibi konularda çeşitli bilgiler verildi. Ayrıca,  elektriğin üretilme prensibi, çeşitli ‘’yaparak öğrenme etkinlikleri’’ ile anlatılmıştır.

Son olarak, konferans salonunda “atık güvenliği” hakkında yapılan sunumu izleyen öğrencilerimiz, sunum sonrasında yetkililere nükleer enerji ile ilgili tereddütlerini dile getirmişlerdir.

Bu gezi etkinliği ile öğrencilerimiz ulusal ve uluslararası konularda araştırmalar yaparak elde ettikleri bilgi birikimlerini, karşılaştıkları durumları akıl ve vicdan süzgecinden geçirerek yorum yapabilme yeteneklerini kullanmışlardır.