Mission Possible

Okulumuzun çatısı altında olduğu Sağlık ve Eğitim Vakfı'nın 50. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında, Vakfa bağlı liselerin 10 ve 11. sınıflarına yönelik olarak düzenlenen Mission Possible Proje Yarışması Finalistleri projelerini SEV Yönetim Kurulu Üyelerine ve yöneticilerine sundular.

Okulumuz 10. sınıf öğrencileri Ali Ata Ediz, Hasan Berhan Demirhan  ve Gönül Meliha Manav, 25 Mayıs, 2018’de İstanbul’da SEV Yönetim Kurulu’na bu yıl Sağlık ve Eğitim Vakfı Okulları arasında ilk kez bu yıl uygulanan Mission Possible adlı proje yarışması kapsamında başarılı bir şekilde sunumlarını gerçekleştirdiler.

10. sınıf öğrencilerimizden Ali Ata Ediz ve Hasan Berhan Demirhan’ın birlikte oluşturdukları “BİZ Bursu” adını verdikleri proje; öğrencilerin ve okul personelinin bağışlarıyla oluşturulacak bir fon aracılığıyla, TAC’de eğitim alabilmek için olanağı bulunmayan öğrencilere bu olanağı sağlamayı amaçlamaktadır. Bu projeye “BİZ” adının verilmesinin nedeni, TAC öğrencilerinin geçmiş yıllarda okulda sadece kendileriyle ilgili anıların, etkinliklerin ve geleneklerin anlatıldığı tarihi bir duvar gazetesinin adını kullanmak istemelerinin yanı sıra öğrencilerin ve okul personelinin fon sağlayacağı bu burs, TAC ailesini bu konuda da birleştireceğini düşündükleri için “BİZ” adı verilmiştir.

Okulumuzdan çıkan ikinci proje de yine 10. sınıf öğrencilerimizden Gönül Meliha Manav’ın “ONO” adlı projesidir. Bu proje ile yoğun bir tempo ile çalışan TAC  öğrencilerinin daha düzenli bir ödev sistemine sahip olmaları için bir web sitesi oluşturulması amaçlanmıştır. TAC’de ödevler, şu anda, internet üzerinden “Google Classroom” kullanılarak verilmekte. Bu sistem ile kullanıcı ihtiyaçları karşılanmakta ancak burada gözden kaçan çok önemli bir nokta bulunmakta. Bu da; öğretmenlerin ödev, proje veya küçük bir sınavın tarihini belirlerken; diğer derslerden de aynı yoğunlukta olunduğundan tam olarak haberdar olunmadığından bu noktada yaşananların bilinmemesi durumu söz konusu. Bir iki güne yığılan son teslim tarihleri, aynı günde yapılan birden fazla küçük sınavlar, sınav haftasından önce verilen ve sınavlara çalışılmasını engelleyen aşırı yüklü ödevler, öğrenciler için çok yıpratıcı bir durum haline gelmekte. Bu durumdan dolayı, ödevleri ve küçük sınavları uygun bir şekilde dağıtması, bir sınıfa ders veren bütün öğretmenlerin kendi branşları haricinde diğer derslerden de o sınıfa verilen ödevleri görebilmesi ve yığılmaları minimuma indirmek için “ONO” adlı proje oluşturulmuştur.

İstanbul’da, Sağlık ve Eğitim Vakfı’nda oluşturulan jüri karşısında İngilizce olarak yapılan iki sunum da jüri tarafından beğenilmiş ve iki proje de hayata geçirilimek üzere 5000 TL. ile ödüllendirilmiştir. Bu iki projeyi yaratan öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.