“Keşanlı Ali Destanı" TAC Sahnesinde!

Artık geleneksel bir hâl alan, Tarsus Amerikan Koleji Türkçe Tiyatro Kulübü gösterilerinin merkezinde bu yıl “Keşanlı Ali Destanı” vardı. Haldun Taner’in kaleme aldığı iki perdelik güldürü için aylarca çalışıldı. Bursa tiyatro atölyesindeki deneyimlerden yararlanıldı. İlk kez, kulüp deneyimli öğrencileri –Selin Seçen, İnci Ovat- tarafından bir oyun yönetildi ve öğrencilere teknik destek, kulüp sorumlu öğretmenleri Önder Şit ve Mikail İncir tarafından verildi. Her sene üstüne koyarak ilerleyen kulüp öğrencileri; çabanın, çalışmanın ve üretmenin hazzını bir kez daha yaşarken bu seneki oyun da seyircilerinden tam not alıyordu.

Kulüp öğrencilerinin aşağıdaki ifadeleri sürece dair net bir fikir oluşturacaktır:

Kutay İleri: TAC Türkçe Tiyatro Kulübü olarak bir sezonu daha tamamlamak üzereyiz ve her yıl olduğu gibi bu yıl da asla unutmayacağımız anılar biriktirerek eğlendik, Keşanlı Ali’ye hazırlandık. Senenin başında efsane ekip toplandı ve yıl boyunca hazırlık sınıfındaki kardeşlerimizin de ekibe katılımıyla büyüdük. Ekibe yeni katılanlar kulübün sıcaklığına fazla vakit geçmeden uyum sağladılar ve ekibin “arkadaşlıkta samimiyet, oyunculukta tamamlama” özelliğinin bir parçası oldular. Belki de bu sayede kısa zamanda çok emekle bir oyun sahneye koyma fırsatını bulduk.

İlk dönem birçok önemli günde görev almamız sebebiyle, oyunumuza tam anlamıyla odaklanmamız bir hayli gecikti. Bu sırada her sene düzenlediğimiz kulüp gezimizi Bursa’ya yaptık. En eğlenceli gezilerimizden biriydi ve tabii ki hiçbirimizin unutamayacağı hatıralarla doluydu. Çağdaş Drama Derneğinin iki gün süren yaratıcı drama ve sahne oyunculuğu eğitimi bu güne kadar katıldığımız en etkili eğitimlerdendi. Gezi tarihinde oyunumuzun belli olduğu için canlandıracağımız karakterler üzerine çalışma olanağı da bulduk. Bu fırsatın oyunumuza çok şey kattığına inanıyorum. Gayet verimli ve eğlenceli geçen gezinin ardından ikinci dönem çalışmalarımız başladı ve kesinleşen rollerimizi ezberlemeye koyulduk.

Bütün enerjimizi oyunumuza yükleyerek ikinci dönemde büyük ilerleme kaydettik ve sahne çalışmalarına başladık. Tüm ekip büyük fedakârlıklar göstererek çalışmalara katıldı fakat herkesten önce Selin ve İnci son sınıf olmalarına rağmen çalışmalara fazlaca zaman ayırarak ekibe karşı büyük bir sorumluluk ve fedakârlık örneği gösterdiler. Ben de IB (UB) öğrencisi olmam dolayısıyla, bu süreçte sıkıntılar yaşadım; çünkü derslerin çok yoğun olduğu bir dönemde her akşam provaya kalmam gerekti. Zaman zaman ümitsizliğe de kapıldım ama tüm zorluklara rağmen ekibin bu oyunun çıkması yönünde olan kararlılığıyla Keşanlı Ali Destanı’nı sahneleyecek safhaya ulaştık ve heyecanımız giderek arttı. Son hafta kostüm ve dekoru tamamlamak için gayret sarf ettik ve son günde ışık, kostüm ve dekor değişimi gibi son rötuşları yerine oturttuğumuz, heyecanımızın tavan yaptığı son provayı yaptık. Oyun günü oldukça heyecanlı ve stresliydim. Tüm ekipte mevcut olan heyecana rağmen, başarılı bir oyun ortaya koyduğumuza inanıyorum. Nitekim, seyircilerden de bu yönde dönütler aldık. Son sınıfa geçmeden önce böyle bir oyun sahneleyebildiğimiz için mutlu ve en önemlisi bu ekipteki arkadaşlığa sahip olduğum için kendimi şanslı hissediyor ve kulüp sorumlu öğretmenlerim Önder Şit ve Mikail İncir’e üzerimizdeki emekleri, daimi destekleri için teşekkür ediyorum.