TAC, 130. Kez Kapılarını Eğitim ve Öğretime Açtı!..

Tarsus Amerikan Koleji, 3 Eylül Pazartesi günü 2018-2019 eğitim ve öğretim döneminde 130. kez eğitim ve öğretime kapılarını açtı. Bu yıl Sağlık ve Eğitim Vakfının 50. yıl kutlamalarının da aynı  zamana denk gelmesinin büyük heyecan ve gururunu; okul idarecileri, öğretmenleri, velileri, mezunları ile tüm öğrencileri büyük bir coşkuyla yaşadılar.

Yeni eğitim-öğretim yılında TAC’ye başlayan Hazırlık sınıfı öğrencilerinin ve velilerinin ayrı bir heyecanı vardı ki bu da görülmeye değerdi.

Okulumuzdan bu yıl mezun olacak son sınıf öğrencilerimiz, tören alanına girişleri sırasındaki coşkuları ile herkesin beğenisini toplayıp renkli ve eğlenceli anlar yaşadıkları gibi herkese de bu enerjiyi aktarmayı başardılar.

Son sınıf öğrencilerimiz, her yıl olduğu gibi bu yıl da duygu ve düşüncelerini yansıtan, söylemlerini içeren görselleri astılar ve kardeşleriyle karşılıklı olarak TAC marşlarını-EFSANE- söylediler, coşkuyla “BOM” çektiler.

Bu yıl, okulumuzun açılış törenini Sağlık ve Eğitim Vakfı Genel Müdürü Binnur Karademir onurlandırdı. Yeni eğitim-öğretim yılının açılışında; Okul Müdürümüz Günseli Yüksel, Okul Başdanışmanımız Andrew Leathwood ve Sağlık Eğitim Vakfı Genel Müdürü Binnur Karademir, konuşmalar yaparak öğrencilere ve velilere değerli mesajlar verdiler.

Okul Müdürü Günseli Yüksel öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada; sloganı akademik mükemmeliyet olan TAC’den tam donanımlı dünya vatandaşları olarak mezun olabilmek için; öncelikle okul kültürünü tanımalarını ardından hiç zaman kaybetmeden aktivitelerin ve sosyal hayatın bir parçası olmalarını tavsiye etti. TAC’de geçirilecek muhteşem yılların değerinin bilinmesini istedi. Ayrıca, TAC’nin ülkemizin ayrıcalıklı okullarından biri olduğunu ve gerek ülkemizin gerek dünyanın geleceğine yön verecek kişiler arasında TAC’liler olacağını bunun için de daha çok okuyup çaba gösterip inisiyatif kullanmak gerektiğini belirtti. Bunları başarmak için ekip çalışmasının ve sosyal olmanın çok önemli olduğunu ifade etti.

Açılış törenlerimizde geride bıraktığımız eğitim ve öğretim yılı içerisinde, akademik başarılarının yanı sıra sosyal sorumluluk projelerinde, sanat, spor ve birçok alanda gerçekleştirdiği çalışmalar ile her dönemden ön plana çıkan ve dönemin en yüksek “TAC Onur Puanı”na sahip bir öğrenci TAC Mezunlar Derneği tarafından ödüllendirildi.

TAC öğretmen kadrosuna bu yıl katılan öğretmenlerin öğrencilere tanıtılmasıyla tören sona erdi.

2018-2019 eğitim-öğretim yılının TAC ailesi için sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl olması dileğiyle!..