Yeni Üniversite Sınav Sistemi YKS

26 Eylül 2018 Çarşamba günü tüm velilerimize yönelik YKS veli konferansı yapılmıştır. Çoğunlukla 12. Sınıf velilerimizin katıldığı konferansta Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) hakkında detaylı bilgiler verilmiştir. Bununla birlikte puan türlerinin hesaplanmasında hangi dersin ne kadar etkili olduğu konusu ayrıntılı olarak anlatılmıştır. Büyük değişikler olan sistem enine boyuna el alınmış, avantaj ve dezavantajları ile analiz edilmiştir.  Velilerimiz, sistem hakkında akıllarına takılan bütün detayları sorma fırsatı bulmuşlardır.

TYT ve AYT sadece 12. Sınıfta hazırlanılabilecek sınavlar değillerdir. Bu sebeple hazırlanma sürecine çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Hedef koymak, uzun vadeli bir süreç olan sınav hazırlık sürecinde motivasyonu arttırıcı en önemli etkendir. Hedefler; üniversite, bölüm ve net bazında belirlenmelidir. Ayrıca kısa süreli bir koşu değil uzun soluklu bir maraton olan sınav hazırlık süreci bütün aileyi etkileyen ve aktif katılımını gerektiren bir süreçtir. Bunun yanında öğrencilerin düzenli ve sistemli şekilde deneme sınavlarına girmeleri gerekmektedir. İlk etapta bu sınavlarda soruları cevaplamaktan ziyade maksimum düzeyde konsantrasyonu sağlama ve kişisel olarak kendi stillerini keşfetmeleri çok önemlidir.

Bu zorlu süreç sonucunda bütün öğrencilerimizin hedeflerine ulaşmaları dileğiyle.

TAC Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi

Bölüm Başkanı ve Uzman Psikolojik Danışman: Sinan ÖZ