TAC’de Yurt Dışı Üniversiteler Fuarı

Tarsus Amerikan Kolejinin her yıl düzenlediği Yurt Dışı Üniversiteler Fuarı bu yıl 12 Ekim 2018 Cuma günü gerçekleşti. Bu yılın TAC öğrencileri on bir farklı ülkeden on dokuz üniversitenin temsilcileriyle bir araya gelme fırsatı buldular. Etkinlik, 12. sınıf IB öğrencilerinin üniversite temsilcilerini karşılaması ile başladı. Üniversite temsilcileri, yolculuklarından sonra dinlenebilmeleri için öğrenci salonuna alındılar.

On iki üniversite temsilcisi, 3, 4 ve 5. saatlerde üniversite tanıtım sunumlarını gerçekleştirdiler. Daha sonra öğrenciler gruplara ayrılarak sınıflarda yapılan on iki farklı sunum arasında dolaştılar ve her bir öğrenci üç farklı sunuma katılarak üniversite temsilcilerinden üniversitelerinin başvuru koşulları,  akademik ve sosyal durumları,  kariyer imkanları hakkında bilgiler aldılar.

Öğleden sonra, yağmur nedeniyle Yurt Dışı Üniversiteler Fuarı açık alandan Mezunlar Sahası’na taşındı. Günün geri kalan kısmında öğrenciler ve veliler üniversite temsilcileri ile sohbet ettiler. Bu sayede üniversitelerin imkanlarını yakından tanıma fırsatı buldular. Öğrenci ve veliler, fuardan ayrılırken üniversitelerle ilgili sorularına cevap alabilmek için üniversite temsilcilerinin iletişim bilgilerini de aldılar.

Fuara katılan okulların bulunduğu ülkeler:

ABD

ABD bağlantılı olarak Katar