Endüstriyel Tasarım Konulu Sunum

2013 TAC, 2018 ODTÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü mezunu olan Koray Hisarlı, 18 Ekim Perşembe günü, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileriyle  bir araya gelerek “Endüstriyel Tasarım” alanı hakkında bilgilendirici bir mesleki sunum yapmıştır. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte farklı bir boyut kazanan ve farklı becerileri edinmeyi gerektiren Endüstriyel Tasarım, evrensel düzeyde önem kazanan mesleklerden biridir. Endüstriyel tasarım çalışma alanları medikal, sanayi, otomotiv gibi günlük ihtiyaçların yanı sıra mobilya ve tekne tasarımı gibi lüks olarak değerlendirilebilecek alanları da kapsamaktadır.

Üniversite hayatının ilk yılından mezuniyete kadar nasıl derslerle donatıldığını anlatan Koray Hisarlı öğrencilerin geliştirmeleri gereken çizim, yaratıcılık gibi becerilere dikkat çekmiş, sonrasında kendi tasarımlarını öğrencilerle paylaşarak teorinin ürüne ürüne dönüştüğünü gözler önüne sermiştir.

Sadece Türkiye’de değil, yurt dışında da birçok önemli üniversitede öne çıkan bu bölüme akademik eğitimin yanı sıra iyi bir portfolyo hazırlığı yapılarak da girilebildiğini öğrenen öğrenciler, mesleğe dair sorularını sorma şansı bularak alanla ilgili meraklarını gidermişlerdir.

Rehberlik Servisi tarafından organize edilen meslek tanıtım çalışmaları, öğrencilerin ihtiyaç ve ilgileri doğrultusunda devam edecektir.