SEV Okulları Münazara Buluşması

SEV Okulları Münazara Buluşması’nın ikincisi 12-13 Ekim 2018 tarihinde Üsküdar Amerikan Kolejinin ev sahipliğinde gerçekleşti. TAC’yi etkinlikte Nida Görkem Aktaş, Elif Dayı, Ece Özer, Ayser Selcen İleri ve Emine Zehra Demir’den oluşan münazara ekibi temsil etti. TAC ekibine Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Niyazi Pavlaz önderlik etti.  Öğrencilere münazara kültürü kazandırmak, etkili sunum ve konuşma becerilerini geliştirmek, kardeş okullar arasındaki dostluk ilişkilerini güçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen etkinlik; münazara teknikleri, argüman bulma, karşı fikri çürütme, etkili sunum yapma vb. konularda Argüman Fabrikası’ndan gelen eğitmenler tarafından verilen eğitimle başladı. Eğitimlerin ardından kardeş okullar ikişerli şekilde eşleşerek iki adet münazara maçı yaptılar. Jüriler tarafından maçlarla ilgili verilen geri bildirimlerden sonra tüm okullar birlikte akşam yemeği yediler. Yemekte tüm öğretmen ve öğrencilerin kaynaştığı, herkesin çok keyifli vakit geçirdiği gözlemlendi. Ertesi gün yapılan iki maçın ardından tüm katılımcılara sertifikaları verildi. Her okulun kendi münazara takımından en iyi konuşmacı seçilerek, bu öğrenciler ödüllendirildi. 12 IB öğrencilerinden Nida Görkem Aktaş, Tarsus Amerikan Koleji en iyi konuşmacı ödülünü aldı. Etkinlik hem öğretici hem de çok keyifliydi. Misafir okullar; kendilerini evlerinde gibi hissettirdikleri için Üsküdar Amerikan Koleji öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ederek okullarına döndüler.