Cumhuriyetimizin 95. Yılı Kutlu Olsun!

Sosyal Bilimler Bölümü önderliğinde hazırlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu ile başlayıp ardından İstiklal Marşı ile devam etti.

Cumhuriyete giden yolda azim ve kararlılıkla atılan adımların, ülkemizi istiklale ulaştırmasının 95. yılı, okulumuzda büyük bir heyecanla kutlandı. “Tarsus Belediye Bandosu”nun okul bahçesinde çaldığı marşlarla tören başladı. TAC öğrenci ve öğretmenlerinin eşlik ettiği marşlarla birlikte öğrencilere bayraklar dağıtıldı ve hep birlikte uçan balonlar gökyüzüne bırakılarak oditoryumdaki programa geçildi.

Okul Müdürü Günseli Yüksel’in anlamlı konuşması izleyicilere duygulu anlar yaşattı. Günseli Yüksel’in konuşmasının ardından öğrencilerin canlandırdığı Cumhuriyet kahramanlarımızı anlatan oratoryo ilgiyle izlendi. 11. sınıf öğrencilerinin hazırladığı “Cumhuriyet Ne Demek?” videosu sırasında izleyicilerdeki coşku daha da arttı. Ayrıca “Cumhuriyet Ağacı” isimli yazıyı okuyan Özgür Coşkun, izleyicilerin Cumhuriyet’e farklı bir açıdan bakmasını sağladı.

Cumhuriyet’in ilanını konu alan drama izleyicilere bir kez daha milli duygular yaşattı. Müzik öğretmenleri Aslı Son ve Ayşegül Yıldıran ile 9. Sınıf öğrencilerimizin oluşturduğu koro “Ey Özgürlük” şarkısını söyleyerek izleyicilerdeki coşkuyu daha da arttırdı. Başar Eren Yelken’in Atatürk ve Cumhuriyet isimli şiiri okuması ile tören sona erdi.

Videolar