Ankara Üniversite Gezisi

Rehberlik Servisi’nin her yıl 11. Sınıf öğrencileri ile gerçekleştirdiği,  üniversiteye giden yolda önemli ve yönlendirici bir etkisi bulunan  Ankara Üniversite gezisi 1-2 Kasım tarihlerinde gerçekleştirildi.

11. sınıflar Akademik müdür yardımcısı Gülay Damar, psikolojik danışman Özlem Algan ve Coğrafya öğretmeni Oğuz Tatar’ın gözetiminde gerçekleştirilen gezide Ankara Üniversitesi Tandoğan ve Sıhhiye yerleşkeleri, ODTÜ, TOBB, Hacettepe, Başkent ve Bilkent Üniversiteleri ziyaret edildi. Ankara gezisinin olmazsa olmaz en önemli ziyareti ise Anıtkabir’e düzenlendi.

Ankara Üniversitesi Sıhhiye yerleşkesinde ve Başkent Üniversitesi’nde Tıp bölümünü tanımayı hedefleyen sunumlar gerçekleşirken, ODTÜ’de öğrencilerimizin katıldığı meslek tanıtım etkinliğinde mühendislikten psikolojiye kadar uzanan geniş bir yelpazede üniversitenin farklı bölümleri hakkında bilgi sahibi olundu. Aynı şekilde, diğer üniversitelerde de bölümlerin yanı sıra üniversitelerin akademik ve sosyal olanakları, staj, değişim programları gibi diğer kurumlarla işbirliği gerektiren çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Meslek seçiminin, kişinin ilgi alanları ve becerileri kadar üniversitenin sunduğu olanaklardan da etkilen bir süreç olması, Ankara üniversite gezisini öğrencilerimizin için daha da önemli hale getirmektedir.