Tarsus Amerikan Koleji Kodlama Festivali

Tarsus Amerikan Koleji ve Tarsus SEV Ortaokulu Bilgisayar Bilimi öğretmenleri ve öğrencileri, kodlama ve robotik farkındalığını artırmak amacıyla ortak bir etkinliğe imza attı. Avrupa Kodlama Haftası kapmasında düzenlenen etkinlik 1 Kasım 2018 tarihinde yapıldı.

Etkinlik öncesinde, öğretmenler ve görevli öğrenciler, robotik ve yazılım alanlarında gerekli planlamaları yaptılar. Yapılan planlamaya göre her bir alana ait masada, liseden ve ortaokuldan ikişer öğrenci görevli oldular.

Etkinliğin başlamasıyla festival alanına gelen öğrenciler, ilgili oldukları alanlardaki masalarda, görevli öğrencilerin mentörlüğünde çalışmalara katıldılar.

Arduino, 3d tasarım, EV3 kodlama, swift, python ve html-css gibi farklı yazılım ve robotik alanlarına yer verilen çalışmalara öğrenciler ilgiyle katıldı.

Farkındalığı arttırma amaçlı yapılan etkinlikte, öğrenciler ortaya çıkardıkları ürünleri test etme şansını da elde ettiler.

Mezunlar Sahası’nda yapılan etkinlik yaklaşık iki saat sürdü.