Tarsus Amerikan Koleji Gezici Maker Kütüphanesinin İlk Ziyareti  Eğlenceli ve Öğretici Aktivitelerle Başladı!

Makerspace Hareketi, öğrencilerin eleştirel düşünme, yaratıcılık ve işbirliği gibi alanlarda uygulamalı öğrenmelerini sağlarken teknolojiyi de uygulayarak kavramlarına   yardımcı olmaktadır.

Okulumuzun Gezici Kütüphanesi, toplum hizmetleri kapsamında düzenli olarak gittiği kardeş okulumuzaki aktivitelerine  bu hafta ilk defa  maker aktivitesini de ekledi.

1 Aralık 2018 tarihinde gerçekleşen ilk aktivitede öğrenciler,  mühendislik tasarımı, kinetik ve potansiyel enerji hakkında bilgi veren eğlenceli ders planlamasında balonla çalışan araçlar tasarladılar. Tasarladıkları araçları geri dönüşüm malzemeleri kullanarak inşa eden öğrenciler daha sonra bu araçlarını yarıştırdılar.