TAC Türkçe Tiyatro Kulübü İzmir’de!

Tümüyle bir sahnedir yaşam;
Erkeklerle kadınlarsa, hepsi birer oyuncu;
Biri çıkar, öteki girer ve her biri,
Kendine düşen sürede pek çok rol oynar.
                                           William Shakespeare

Shakespeare’den kısa bir alıntıyla başlamak gerekir ‘yaratıcı drama’ etkinliğini sözcüklere dökmeye. TAC öğrencileri bu sefer kendilerini İzmir’in derinliklerinde yaratıcı drama peşinde koşarken buldular. 13-14 Kasım tarihlerinde, Türkçe Tiyatro Kulübü sorumlu öğretmenleri Önder Şit ve Mikail İncir liderliğinde düzenlenen “İzmir-Yaratıcı Drama Etkinliği” gerek öğretmenler gerekse öğrenciler için sınırsız bir eğlence ve eğitim aracı hâline dönüştü. “Çağdaş Drama Derneği İzmir Şubesi”nde uzman drama eğitmenleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar, öğrencilerimizin verilen rolü içselleştirme, ekip arkadaşları ile daha verimli iletişim kurma ve engelsizce hayal edebilme gibi hayatlarının birçok noktasında kullanabilecekleri beceriler kazanmalarını sağladı. Bu esnada TAC’nin en sempatik öğretmenlerinden Niyazi Pavlaz da ziyaret edildi ve sevgi köprüsü umutla kurulmuş oldu.

Hayatta bireyin karşısına birbirini tanımayan bir insan sürüsü çıkar. Bu sürü içerisinde değişik umutlar, hisler, düşünceler barınır ve hiçbir taraf hakikati gerçekten bil/e/mez. Çünkü bir oyunun hakikati yoktur, olmamalıdır; hele bu bir tiyatro oyunu ise. Shakespeare’in de söylediği gibi eğer hayat bir tiyatro sahnesi ve bireyler de oyuncular ise o zaman hayat, sahnenin ta kendisidir, içinde birçok oyun bulunduran. Sonuçta eğitim sadece bir duvar yığını içerisinde değil, yaşamın merkezinde olmalıdır. TAC Türkçe Tiyatro Kulübü öğrencileri bu gerçekle genç yaşta karşılaşma şansını yakaladılar ve zihinlerinde ‘yeni oyunlar’ kurgulayarak İzmir’den ayrıldılar.