Tarsus Amerikan Koleji Öğrenci Birliği Liderlik Konferansı

Her sene bir gelenek olarak dört kardeş okulun öğrenci birliklerinin bir araya geldikleri “Liderlik Konferansı” bu sene 29 Kasım 2018 tarihinde Tarsus Amerikan Kolejinin ev sahipliğinde gerçekleşti. Uzun bir süredir çalışan, emek veren ve konferansı hazırlayan öğrenci birliği sayesinde konferans üç gün sürdü. Konferansın ilk günü öğrencilerin birbirlerini tanımaları, Mersin ve Adana’da evlere yerleşip ortama uyum sağlamaları için ayrıldı. ACI, SAC, UAA ile hep beraber TAC’de akşam yemeğinin ardından, gün sonlandırıldı. İkinci gün ise yağmurlu havaya rağmen yüksek enerjileriyle öğrenci birliği üyeleri; Öğrenci Salonu’nda Edebiyat Öğretmeni Tuba Karabağ’ın gerçekleştirdiği kaynaştırma etkinliklerinin ardından TAC’98 mezunu Ender Uslu tarafından Liderlik Konferansı’nın bu yılki teması olan “öz-güven” hakkında bir söyleşiye katıldılar. Günü ise zorlu bir görevle sonlandırdılar: Altı gruba ayrılan öğrenci birliği üyelerine araştırmaları için dünyayı etkilemiş iki lider ismi verildi. Onlardan istenen ise bu liderlerin ideolojilerini, etkilerini, benzerliklerini, metodolojilerini ve hayatlarını araştırmaları, bunu kendi hayatlarıyla bağdaştırmalarıydı. Etkinlik sonunda her grup 7-8 dakikalık bir sunum hazırladı. Bu şekilde birlikte çalışma, araştırma ve grup anlayışlarını geliştiren katılımcılar, bu ortam sayesinde “ liderlik” anlayışlarını geliştirdiler. Günün sonunda sertifikalarını aldılar. Yorucu geçen günün sonunda tekrar buluşmak üzere ayrıldılar. Konferansın son günü kahvaltının ardından, tarih ve kültür ile beslenmiş bir Adana turu yapıldı. Sinema Müzesi, Atatürk Evi ve ardından Taş Köprü’yü gezen misafirler, dönüş için havaalanından uğurlandı.