TAC Öğretmenleri için IELTS’e Hazırlanma Zamanı

8 Aralık 2018 Cumartesi günü, çeşitli bölümlerden TAC öğretmenleri kampüste IELTS eğitimine katıldılar. British Council’ın IELTS eğitmeni Sevil Akın tarafından yürütülen eğitim, TAC CAS Koordinatörü ve İngilizce Öğretmeni Fatma Yiğitoğlu tarafından düzenlendi. IELTS, öğrencilerin 11. sınıfta girdikleri, uluslararası geçerliliği olan bir İngilizce dil yeterlilik sınavıdır ve açılımı “Uluslararası İngilizce Dili Test Sistemi”dir. IELTS puanı, kişinin İngilizce yeterlilik seviyesini belgelendirir ve TAC öğrencilerinin yurt dışındaki üniversitelere başvurularında da önemli bir adımdır. Sağlık ve Eğitim Vakfı, İngilizce ve iki dili konuşan matematik ve fen öğretmenlerinin, İngilizce’de okuma, yazma, dinleme - ve bir sınav sorumlusunun gözetiminde yapılan sınavla - konuşma becerilerini ölçen IELTS sınavını daha iyi anlayabilmeleri için, bu eğitimi almalarını öngörmektedir.

Fotoğraf: British Council Eğitmeni Sevil Akın, öğretmenlerle IELTS’in bir yazma talimatı üzerinde çalışıyor. Diğer fotoğrafta Matematik öğretmeni Michael Rybachuk, TAC’nin İngilizce, matematik ve fen öğretmenlerine IELTS yazma sorusundan anladıklarını gösteriyor.