“Görücü Usulü Kitap Festivali”nin Üçüncüsü Gerçekleşti!

TAC hazırlık sınıfı öğrencileri bu yıl üçüncüsü gerçekleşen Görücü Usulü Kitap Şenliği ile muhteşem bir gün yaşadı. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretmenlerinden Tuba Karabağ ve Meray Sakar’ın öncülüğünde gerçekleşen bu etkinlikte amaç öğrencilere kitapların yazılı birer edebi eser olmaktan öte anlamlar taşıyan varlıklar olduğu göstermekti. Festivale üç farklı kategoride hazırlanan öğrenciler, kitaplar ile aslında ne çok şey tasarlanabileceğini öğrendiler. Okudukları romanın kahramanına uygun bir kostüm, yine romanın içeriğine göre hazırlanmış bir video kaydı ve son olarak kendilerinin tasarladıkları kitap kapaklarıyla bu güne hazırlandılar. “Türkçe Dikey Müfredat” çalışmaları kapsamında Tarsus SEV İlköğretim Okulu öğrencileri; etkinliğin tüm aşamalarında hazır bulundular, projenin detayları ve kapsamı hakkında bilgi aldılar. Üç farklı kategori için üç farklı jüri kararı ile “En İyi Kitap Kapağı Tasarımı” kategorisinde Azra İpkıran, “En Yaratıcı Kostüm Tasarımı” kategorisinde İsa Öner ve “En İyi Video” kategorisinde ise Elif Öykü Selanik birincilik ödülüne layık görüldü. Birbirinden çarpıcı kostümler ve kitaplar tasarlayan hazırlık sınıfı öğrencileri etkinlik sonundaki resepsiyon, Stickler önündeki fotoğraf çekimi ile günü tamamladılar.