Tarsus Amerikan Koleji İkinci Yabancı Diller Konferansı

İkinci yabancı dil eğitiminde artan çeşitlilik nedeniyle Tarsus Amerikan Kolejinin gelenekselleşen İkinci Yabancı Diller Konferansı’nın ikincisi 05 Ocak 2019 Cumartesi günü TAC Kampüsü’nde başarı ile gerçekleşmiştir.

Konferans; Almanca, Fransızca öğretmenlerinin mesleki gelişim ve bilgi paylaşımına yönelik yapıldı. Konferans salonunda toplanan tüm katılımcılara hitaben Lise Müdürü Günseli Yüksel ikinci yabancı dilin önemine değindi. Konuşmanın ardından, farklı okullardan gelen tüm öğretmenler ve öğretmen adayı üniversite öğrencileri ellerindeki eğitim programlarıyla daha önce organize edilen sınıflara alınarak sunumlara katıldılar. Katılımcılara fikir alışverişi yapma imkanı sağlandı ve yabancı dil ile ilgili güncel konularda bilgi paylaşımı olanağı sunulması hedeflendi. Bu seminerde öğretmenlerle farklı yöntemler ve teknikler uygulamalı olarak paylaşıldı. Hedef; öğrencileri ikinci yabancı dilde "temel kullanıcı" düzeyine getirerek yaşamsal dil becerilerini kazandırmak, kendilerini bu bağlamda  rahatça ifade edebilmelerini sağlamaktır.

Dil öğretiminde kullanılan kitap ve basılı materyalleri yayımlayan deneyimli yayınevleri İkinci Yabancı Diller Konferansı’na ev sahipliği yapan Tarsus Amerikan Koleji kampüsünde açtıkları stantlarda dil eğitimi konusundaki en son ürünlerini tanıttılar.

Konferans; İkinci Yabancı Dil Bölüm Başkanı Tuba Baykal’ın konuşması, sunum yapan konuşmacılara ve tüm katılımcılara da sertifika verilmesi ile son buldu.