Hazırlık Sınfı Öğrencileri Fen Bilgisi Dersinde

14-18 Ocak haftasında Hazırlık sınıfı öğrencileri Fen Bilgisi derslerinde kimya ile ilgili incelemeler yaparak bir sonraki döneme hazırlandılar. Öğrencilerin, bilimsel yöntemin adımlarını gösteren çevrimiçi etkileşimli simülasyonları denemelerine zaman verildi. Öğrencileri soru sormaya ve gözlem yapmaya teşvik eden etkileşimli programlar kullanılarak, bir hipotez oluşturmaları ve olayı kendileri deneyimlemeleri sağlandı. Bir simülasyonda, öğrencilerden 8. sınıfta öğrendikleri periyodik tabloyu gözden geçirmeleri istendi. Derslerde teknoloji kullanımı yoluyla, Hazırlık yılı boyunca bu önemli beceriler hakkındaki bilgilerini geliştirerek ve derinleştirmeye devam edecekler ve bütün bu çalışmalar, onların lise seviyesindeki kimya dersine hazırlanmalarına yardımcı olacak. PhET Etkileşimli Simülasyonlar programındaki diğer aktiviteler, kullanıcıların bir atom oluşturmasına, maddenin durumundaki değişiklikleri gözlemlemesine veya frekans değişikliklerini fark etmesine imkan tanıyor.