FRC ( First Robotics Competition) Çalıştayı

FRC, uluslararası arenada bilinen, lise öğrencilerinin katıldığı, mühendislik, yazılım, robotik alanlarında çalışmalar düzenleyen ve dünya okulları ile -dostluğa ve paylaşmaya dayalı-  rekabet içinde oldukları bir turnuvadır. Ulusal alanda başarılı olan takımlar daha sonra uluslararası arenada boy gösterirler.

14 Ocak Pazartesi günü,  kardeş okulumuz İzmir Amerikan Kolejinin robotik ekibi turnuvalar ve takımları ile ilgili  bilgi ve deneyimlerini paylaşmak üzere okulumuz öğrencileri ile buluştu.

Bu buluşmada kendi deneyimlerini bizlerle paylaşmış, dünya ikinciliği elde ettikleri RoboRave yarışmasındaki başarılarının temelindeki detayların neler olduğunu, nasıl çalıştıklarını öğrencilerimize sunmuşlardır.

Programda öğrencilerimiz aşağıdaki konu başlıklarında çalışma yapmışlardır:

• FIRST ve FRC yarışmaları hakkında genel bilgi
  • Takım nasıl yönetilir, alt gruplar ( PR, Proje, Sosyal Medya, Mekanik/Elektronik ve Programlama)
  • Mekanik ve Elektronik atölyesi.
  • FIRST kayıt sistemi.