THIMUN (Uluslararası Model Birleşmiş Milletler) Konferansı

27 Ocak 2019-01 Şubat 2019

THIMUN, her yıl Ocak ayının sonunda Lahey'deki(Den Haag) Dünya Forum Kongre Merkezinde lise  öğrencileri için Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen beş günlük bir düzenlediği önemli bir etkinliğidir. THIMUN;  Norveç, Avustralya, Çin ve Ekvator’u içine alan çok geniş bir sahadaki yaklaşık 200 okulu ve 3.200'ün üzerindeki öğrenci ve öğretmeni kapsamaktadır. Bu yıl bu etkinliğe, 100'den fazla farklı ülkeden gelen öğrenciler katılmıştır.

Bu yıl 51.si düzenlenen THIMUN’da öğrencilerimiz, Okul Müdür Yardımcımız Orhan Baycık rehberliğinde Tarsus Amerikan Kolejini başarıyla temsil etmişlerdir. Açılışı töreni kadar kapanış töreni de muhteşem geçen THIMUN ile ilgili öğrencilerimizin görüşleri  aşağıda yer almaktadır:

“Geçtiğimiz haftalarda katılmış olduğumuz THIMUN konferansı, benim hayatımdaki en güzel deneyimlerden biriydi. Hem akademik hem de sosyal açıdan bana bir sürü katkısı oldu. Dünyadaki çok farklı kültürlerden insanlarla tanışmak, küresel sorunlara çözüm bulmak amacıyla kafa kafaya vermek, yeri geldiğinde eğlenmek yeri geldiğinde de çalışmak eşsiz bir olaydı. Aynı zamanda Hollanda gibi bir ülkeyi gezme fırsatını da elde etmiş olduk. Bu etkinlik ile hem İngilizcemizi geliştirdik hem özgüvenimizi arttırdık hem de yeni arkadaşlar edindik. Eline bu şans geçen herkesin bu eşsiz fırsatı değerlendirmesini öneriyorum. Ben de bu etkinliğe tekrar katılmayı dört gözle bekliyorum.”

Deniz İSTANBULLU

“THIMUN benim için çok değerli bir tecrübeydi. Katıldığım ikinci MUN olduğu için konferansın büyüklüğü ilk başta beni endişelendirmişti ama bu büyük toplulukların önünde konuşma ve münazara becerilerimi geliştirmesinin yanı sıra daha sakin olmamı da sağladı. Aynı zamanda dünyanın her yerinden insanla konuşup tanışma imkanı buldum ve birçok arkadaş edindim. Bu önemli etkinliğe katılabildiğim için çok mutluyum. Katılmayı düşünen herkese de tavsiye ediyorum.”

Nil Miray ERGİN

THIMUN’u tek bir kelime ile anlatmak gerekseydi o sözcük de “mükemmel” olurdu. Elli farklı kültürden gelen üç bin kişinin aynı amaç doğrultusunda toplandığını hayal edebiliyor musunuz?  THIMUN’a gelmeden önce herkesin bu kadar MUN’le ilgi duyduğunu bilmiyordum. Kendi deneyimlerimden şunu söyleyebilirim ki bu deneyim beni liderlik alanında ve İngilizce yönünde çok geliştirdi. Bana böyle bir şans verildiği için çok mutluyum ve kesinlikle gelecek sene de bu etkinlikte yer almayı isterim.

Nil MÜRŞİTOĞLU

“Bu sene 27 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında The Hauge’de düzenlenen THIMUN'a katıldım. Farklı ülkelerden gelen yüzlerce insan ile aynı komitede bulunup onları tanıma fırsatı buldum. Kendimi İngilizce ile ifade edebilme ve ikna edebilme yeteneklerimi geliştirdim. Benim açımdan çok eğlenceli ve keyifli bir tecrübe oldu.”

Bartu HELVACI

“İlk kez katıldığım THIMUN konferansında çok eğlendim. Komitelerimizde iki yüze yakın ülkeden gelen insanlar vardı. Burada yeni arkadaşlar edinme fırsatım oldu. İngilizcemi geliştirmeme ve kendimi ifade etmeme katkı sağladı. Benim için her anlamda geliştirici ve öğretici bir konferanstı.”

Selin SATAR