TAC Lise Erkek Basketbol Türkiye Yarı Finallerinde

Tarsus Amerikan Koleji Lise Genç Erkek basketbol A takımı, 06 - 10 Şubat 2019 tarihlerinde, Osmaniye’de gerçekleşen, Okul Sporları Lise Genç Erkekler A kategorisi Türkiye yarı finallerinde okulumuzu başarı ile temsil etmiştir. Sekiz farklı ilden gelen okul takımları ile mücadele eden takımımız, ilk 16 takım arasına girerek güzel bir sonuç ile sezonu tamamlamıştır.

Turnuvaya Katılan Takımlar:

• Özel Esenkent Okyanus Anadolu Lisesi, Esenyurt, İstanbul
  • Özel İzmir Çiğli Doğa Bilim Anadolu Lisesi, Çiğli, İzmir
  • Özel Antalya Sınav Anadolu Lisesi, Murat Paşa, Antalya
  • Özel Tarsus Amerikan Koleji, Tarsus, Mersin
  • Van Spor Lisesi, Tuşba , Van
  • Özel Diyarbakır Final Fen Lisesi, Kayapınar, Diyarbakır
  • Özel Mardin Final Temel Lisesi, Artuklu , Mardin
  • Özel Saraç İlgi Okulları Anadolu Lisesi , Karaköprü , Şanlıurfa
  •

Dört gün boyunca oynanan müsabakalarda, Özel Esenyurt Okyanus Anadolu Lisesi ve Özel İzmir Çiğli Doğa Bilim Anadolu Lisesi, 27 Şubat-03 Mart 2019 tarihlerinde Samsun da gerçekleşecek olan Türkiye Birinciliğine katılma hakkı kazanmışlardır.

Okulumuz turnuvayı, 2 galibiyet ve 2 Mağlubiyet ile sıralama da Özel Antalya Sınav Anadolu Lisesi ile 3. Tamamlamıştır.