Tarsus Amerikan Kolejinde Almanca Dersinde  “Role Play” Etkisi

Tarsus Amerikan Koleji Prep öğrencileri derste çeşitli aktivitelerle öğrenimini daha zevkli hale getirmeyi başarıyorlar.

Prep öğrencilerimiz“Kleidung”-“Kıyafet” leri öğrenirken evden getirmiş oldukları Materyallerle kendileride aktif katılım sağlayarak “role play” çalışması yaptılar. Ve bu çalışma etkisiyle alışveriş ve kıyafet kalıpları daha etkili öğrenmelerini sağladı.

Amacımızı gerçekleştirirken değişik öğrenme-öğretme metotlarından yararlanılarak daha kalıcı bir öğrenme sağlamaktayız.

Almanca eğitim programımız içerisinde; cümle kurma çalışmaları, konuşma becerilerini geliştirmeye yönelik oyunlar,  sınıf içi oyunlar, Almanca şarkılar ve öğrencilerimizin teknolojik çalışmalara farkındalıklarını arttırmak ve öğrendikleri bilgileri zihinlerinde somutlaştırmaları adına güncel çalışmalar yapılmaktadır.

Böylece dersler daha zevkli hale geliyor. Öğrenciler Almanca konuşmada pratik yapmış olmanın ve role play yaparak canlandırma yapmanın mutluluğunu yaşayarak dersten ayrılmış oluyorlar.