Tarsus Amerikan Koleji’nin Ev Sahipliğinde Çocuk Bayramı

Tarsus Amerikan Koleji, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını 22 Nisan Pazartesi günü, öğrenciler, öğretmenler, veliler ve özel misafirlerin katıldığı renkli bir törenle kutladı.

Hazırlık ve İngilizce Bölümleri tarafından hazırlanan törende birçok TAC öğrencisi görev alarak planlama, dekorasyon, tanıtım ve törendeki performanslarla ilgilendiler.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı ve ardından Müdür Yardımcısı Gülay Damar'ın mesajı ile devam etti. İzleyiciler daha sonra, İngilizce, Türkçe ve diğer dillerde dünyanın dört bir yanından çocukların Çocuk Bayramı mesajlarını ileten bir video izlediler. Bunu, 11. sınıf IB öğrencileri tarafından sunulan bir şiir resitali izledi.

Talas Oditoryumu'ndaki izleyiciler, bu özel günde dünyaca ünlü flüt sanatçımız Şefika Kutluer ve Ankara Yaylılar Topluluğu tarafından verilen klasik dinletinin tadını çıkardılar. Bu güzel konserin ardından, tarihten ve sosyal hayattan ünlü Türklerin çocukluklarını gösteren bir video sunuldu, ardından da kardeş okuldan küçük konuklarımızın Türkçe ve İngilizce performansları izlendi.

TAC öğrencileri, yıl boyunca iki ayrı devlet okuluyla ilişkilerini geliştirdiler. Bu gruplar içerisinde, Suriye’deki savaşta ailelerini kaybeden Suriyeli çocuklar da yer alıyordu. 11. sınıf IB öğrencileri onlara İngilizce "Imagine" ve umut ve mutluluğu simgeleyen bir Türkçe şarkı öğrettiler. Program, TAC’ın kardeş okulu Hasan Karamehmet İlköğretim Okulu’ndan çocukların gösterisi ile sona erdi.