DNA Günü

Fen Bilimleri bölümü olarak; Biyoloji öğretmenlerimizin rehberliğinde 25 Nisan Uluslararası DNA Gününü kutlamak adına bir dizi uygulamalı aktivite ve görsel etkinlik gerçekleştirdik.

10. Sınıf ve 11. sınıf öğrencilerinin organize ettiği bu günde, istasyon modeli diye adlandırdığımız farklı aktiviteler içeren eğlenceli bir gün geçirdik.

İlk istasyonumuzda 11. Sınıf öğrencilerimizden Ege Bayram ve Ege Yüceel’in hazırladığı sunumlar ile Hazırlık sınıfı öğrencilerine DNA yapısı ve işlevi hakkında genel bir bilgi verildi. Sunum sonunda hazırlık sınıfı öğrencileri Kahoot aktivitesi ile birinci olmak için kıyasıya yarıştı. İkinci istasyonumuzda öğrencilerimiz, 10. Sınıflardan ve 11. Sınıflardan katılan öğrencilerimizin, çilek ve muz gibi meyvelerin DNA’sının çıkarıldığı bir deney ortamını gözlemleme fırsatı buldular. Üçüncü istasyonda ise yine 10. Sınıf öğrencilerimizden çeşitli şekerlerden DNA modeli tasarlama etkinliği gerçekleştirildi. Tasarlanan modeller ise etkinlik sonrasında afiyetle yendi.

Ayrıca dikey müfredat çalışmaları kapsamında, 8. Sınıf öğrencileri deney istasyonuna, sunuma ve şekerlerden DNA yapımına katılarak hem eğlenceli hem de yeni bilgiler edindikleri güzel bir gün geçirdiler.

Hem bizim hem de etkinliğe katılan hazırlık sınıfı öğrencileri için çok keyifli geçen uluslararası DNA Günü kutlamaları, öğrencilerin konuya olan ilgilerini arttırmakla kalmadı; aynı zamanda 10. sınıf ve 11. sınıf öğrencilerimiz için de güzel bir deneyim aktarımı oldu.