SEV Amerikan Liseleri Gençlik Tiyatro Festivali

“SEV Amerikan Liseleri Gençlik Tiyatro Festivali”nin ikincisi 18-20 Nisan 2019 tarihleri arasında Tarsus Amerikan Kolejinin ev sahipliğinde gerçekleşti. Okul Müdürü Günseli Yüksel, Türkçe Tiyatro Kulübü Sorumlu Öğretmenleri Mikail İncir ve Tuba Karabağ’ın açılış konuşmalarıyla başlayan festival programı yetenekli öğrencilerin profesyonelleri aratmadığı sekiz oyunla devam etti. SEV Amerikan Liseleri Gençlik Tiyatro Festivali için her bir kardeş okul, hazırladıkları ikişer oyunu sahneledi. Komediden epik tiyatroya, müzikalden küçük skeçlere kadar pek çok farklı türde oyunun sergilendiği festival sayesinde öğrenciler sanatla dolu iki gün geçirmiş oldular. Festival programının ilk gününde her bir okul, bir oyun sergiledi. İlk günün akşamında mezunlar sahasında düzenlenen akşam yemeğinde de eğlence devam etti. Öğrencilerin hep birlikte dans ettiği, şarkılar söylediği yemek İzmir Marşı ile son buldu. İkinci gün sahnelenen oyunlardan sonra sertifika töreni ve Stickler önündeki toplu fotoğraf çekiminin ardından misafir okullar yolcu edildi. Misafir okul öğretmen ve öğrencileri en ufak bir aksama veya sorunun yaşanmadığı bu başarılı etkinlik için başta Türkçe Tiyatro Kulübü öğretmenleri olmak üzere bütün Tarsus Amerikan Koleji Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne teşekkür ettiler. Tüm okulların öğretmen ve öğrencilerinin birbirleriyle kurdukları sevgi ve dostluk bağı görülmeye değerdi. Tüm öğretmen ve öğrenciler en kısa sürede yeni bir etkinlikte görüşmek, buluşmak üzere sözleştiler.