Tarsus Amerikan Kolejinde

“The European Language Certificates” olan TELC, “Avrupa Dil Sertifikaları”

6 Mayıs ‘ta okulumuzda TELC A2 sınavı uygulanarak, 9. Sınıf ve 10. Sınıf öğrencilerimizin bir yıl boyunca öğrendiklerini bu sınavda görme fırsatı yakaladılar.

Açılımı “The European Language Certificates” olan ve merkezi Frankfurt am Main’da bulunan TELC Gmhb 11 farklı dilde yabancı dil sertifikası vermeye yetkili bir kurumdur. TELC, bir kamu kurumu olan Alman Halk Eğitim Birliği (Deutsch – Volkshochschule-Verband) ile işbirliği içerisinde çalışmaktadır. Association of Language Testers in Europe (ALTE)’un bir üyesi olan TELC aynı zamanda sınavlarını da Avrupa Ortak Dil Kriterlerine uygun şekilde hazırlamaktadır.

Okulumuz Tarsus Amerikan’da öğrencilerimiz böyle bir fırsatı yakaladıkları için ayrıca mutlu ve heyecanlıydılar. İkinci Yabancı Diller öğretmenlerimiz ise, öğrencilerimizle birlikte heyecanı, mutluluğu ve başarıyı tatmanın sevinci içerisinde  TAC öğrencileirne destek çıktılar. Bir yıl boyunca gerek derslerde, gerekse Kulüp derslerinde öğretmenlerimiz tarafından 4 dil becerisine yönelik sınava detaylı bir şekilde hazırlanmalarını sağladılar. Öğrencilerimize İkinci Yabancı Dil adına başarılar diliyoruz.