Genç Hentbol Takımımız TAC Kampüsünde

Geçtiğimiz günlerde, Tarsus Amerikan Koleji kapalı spor salonunda, parke üstünde tanıdık ayak sesleri duyuldu… 2017-2018 eğitim-öğretim yılının başından beri o parke belki de bu ayakları bekliyordu. Yıllar sonra TAC kampüsünde Genç Erkek Hentbol takımımız kendi salonunda ve kendi seyircisi önünde sahaya çıktı. Maçın hikayesine geçmeden, belki de biraz geriye dönmekte fayda var.

Bu güne tam bir buçuk yılı aşkın bir süre sonunda gelindi. Parkeyi inletmek için bu denli uzun süre beklenmesinin sebebi akademik temponun yoğunluğu, kadroda düzenli oyuncu sayısının sürekli değişmesi ve hatta yatılılıktı. Kadromuzda yer alan on beş öğrencinin ikisi hariç hepsi yatılı öğrencilerden oluşmakta. Bir buçuk yıl önce, takımı kurarken buna bilhassa dikkat edildi. Çocukların takım olarak benimseyeceği arkadaşları en yakınlarından yani oda ya da kat arkadaşlarından seçilmeliydi. Geriye kalan iki çocuğumuzu soran olursa, onlar da bu sevdaya gönüllü katılan gündüzlü öğrencilerimiz. Takımımızın çoğu hazırlık sınıfı öğrencilerinden oluşmakta.

Sonunda büyük gün geldi. Takımımız ilk kez seyircisiyle kucaklaştı. Bu müsabakada rakip de tanıdıktı: eski mezun hentbolcular! Birbirinden yetenekli, spor sevdalısı ve her şeye rağmen en az genç kardeşleri kadar atletik… Aslında mevcut okul takımımızın da çalıştırıcısı gerek okula gerek parkelere aşina bir isim: TAC 2005 mezunu, eski yatılı, eski hentbolcu Volkan Doğu Dağtekin. Çalıştırıcı hocanın gündüz okulda Fransızca öğretmeni olarak, haftada beş akşam da yatılıda süpervizör olarak bulunması takımın yeniden kurulma fikrini bizlere açıklıyor çünkü okuldaki bu boşluk anında kendisi tarafından geçen senenin başında fark edildi. TAC’ye kendi lokomotifini tekrar kazandırma hayali, okul yönetimini de bir o kadar heyecanlandırdı. Herkesten gerekli desteği alan takım oyuncuları, abilerinin rakibi olarak bu parkede yerlerini aldı.

Maç, genç hentbolcular için zorlu başladı.  Mezun hentbolcular aradan geçen onca seneye rağmen maçı farklı alsa da maçın tek kazananı TAC oldu.

Maçın sonunda genç nesil hentbolcu öğrenciler, tecrübeli mezun hentbolcu “abi”ler, çalıştırıcı mezun öğretmen, okul mezunumuz ve müdiremiz Günseli Yüksel, yine okul mezunumuz ve okul doktorumuz Ali Cerrahoğlu, okul mezunumuz ve idari işler müdürümüz Mustafa Özünlü ve okulumuzun davetini kırmayıp bize Mersin’den konuk olan Türkiye Hentbol Federasyonu Mersin İl Temsilcisi hocamız Ayhan Sümer ve kendisine eşlik eden hakemle hep beraber parkede hatıra fotoğrafı çekildi.

Bir olmak, aile olmak, bir gaye uğrunda tek yürek olmak… TAC, her zamanki gibi içinde kor gibi yanan volkanı, ışıl ışıl parlayan cevheri, tarihe iz bırakabilecek kültürü üretmeye ne denli yatkın olduğunu bizlere tekrar hatırlattı. Hayatlarında ilk kez karşılaşan mezunlar ve öğrenciler, bundan böyle unutamayacakları bir güne şöyle not düştüler: eski yok, yeni yok, biz yok, onlar yok! Maçın sonunda hep bir ağızdan: Yaşa, var ol TAC!

Volkan Doğu Dağtekin