Tarsus Amerikan Kolejine Minticity Ödülü

Almanca eğitimi alanında Berlin ve İzmir’ de faaliyet gösteren ve alanında bir dünya devi olan DAS Akademie‘ nin hazırlamış olduğu “İnteraktif Almanca Eğitim Portalı Minticity’nin, her yılın Nisan ayında düzenlediği ve Türkiye’ nin dört bir yanından gelen Almanca öğretmenlerini ağırladığı dev organizasyon Mintidate‘ in 6. sı, 20 – 22 Nisan 2019 tarihleri arasında Gümüldür Denizatı Tatil Köyü’ nde gerçekleştirildi.

Dev organizasyon içeriğinde, Almanca eğitimi ile ilgili çok sayıda atölye çalışması, seminer ve etkinlik programına katılım mümkün olurken, DAS Akademi tarafından “Telc Sınav Sorumlusu” eğitim programı hakkında da bilgiler verildi.

Minticity, Almanca öğrenen ya da öğrenmek isteyenler için internet tabanlı olarak hazırlanmış bir interaktif öğrenme portalıdır. Almanca öğrenimini zevkli hale getiren, yaş grubuna uygun görsel ve işitsel öğelerle Almancayı farklı bir ortamda yaşama imkanı sunan eğlenceli ve zengin bir sitedir. Alışkın olduğu klasik öğrenme ortamından çıkıp aşina olduğu ve ilgi duyduğu sanal ortamda alternatif Almanca uygulamaları bulması öğrenciyi cezbetmekte ve hevesle bilgilerini destekleyerek geliştirmektedir. Okulda ders içerisinde olduğu gibi, internete bağlanılabilen her yerden ulaşma ve uygulama imkanı olan platform, böylece Almanca öğrenimini okulun dışına taşıyıp kolay ulaşılabilir bir öğrenme platformu sunmaktadır.

Tarsus Amerika Koleji Almanca Öğretmenlerimiz Tuba BAYKAL, Ahu TERECİ DURSUN, Fatma YAVUZ ve TAC öğrencilerimiz 2018-2019 eğitim öğretim yılındaki başarısı sayesinde Türkiye çapında “MINTOS-MILLIONӒR”  ödülüne sahip oldular. Türkiye çapındaki en başarılı ve en çok puan toplayan okul olarak 6. Mintidate’ de adımızı gururla duyurduk.