TAC STEM Haftası Etkinlikleri

Tarsus Amerikan Kolejinde, 22-26 Nisan 2019 haftasında başlayan STEM haftası etkinlikleri gerçekleşti. Öğrenciler daha önce Biyoteknoloji Kulübünde, dünyadaki en ucuz şeker kaynağı olan Tatlı Sorgum (Sorghum bicolor) bitkisini yetiştirmeye başlamışlardı. Şu an, bu bitkiden elektrik üretmek amacıyla kendi yaptıkları fermentörde biyoetanol üretiyorlar.

PH sensörü, çözünmüş CO2 sensörü gibi çeşitli elektronik araçların kullanıldığı 24 saatlik fermantasyon süreci boyunca ölçümler yapan öğrencilerimiz, bu ölçümlerin sonucunda oluşan grafiği de, bilgisayar ortamında gözlemleme imkanı buldular. Bu çalışmalar kapsamında biyoloji, teknoloji ve kimya alanlarını içeren disiplinlerarası çalışmalar yapıldı.