Kağıttan Gerçekliğe

İkinci Yabancı Dil zümresi olarak, 29 Nisan Pazartesi günü hazırlık sınıfı öğrencilerimizle Tarsus Hayvanat Bahçesi’ni gezdik. Müfredatımızda daha önce işlediğimiz bu konuyu, bir kez daha her duyu organımızla sonuna kadar sindirerek pekiştirdik.

Öğrenciler, duvarları olmayan sınıflarında diledikleri gibi özgürce keşiflerine başladı. Birbirinden farklı canlıları, herkes dilediği gibi tanıma imkânı buldu. Yer yer bazı hayvanlarla karşılaşmalarında heyecanlarını gizleyemeyen öğrenciler, çok keyifli zaman geçirdiler.

Öğrencilerimiz, hayvanat bahçesinin giriş kapısında bizler tarafından dağıtılan ders notlarını aldıktan sonra, hayvanlarla ilgili alıştırmalarını keşifleri boyunca tamamlamaya çabaladılar. Tüm sahayı sınıf gibi kullanan öğrenciler, takıldıkları ifade ve tanımlamalar için bizlerden de yardım almayı unutmadılar.

Günün sonunda, öğrenciler de öğretmenleri olarak bizler de bu keyifli ve verimli günden dolayı çok mutlu olduk. Hayata dokunan, kâğıttan gerçekliğe taşan bir okul gününü, içimizi ısıtan güneş eşliğinde bu bahar günü tamamladık. Her zaman göz önünde bulundurduğumuz gibi, yine okul hedef, vizyon ve misyonlarına uygun, çevre bilinci yüksek ve doğa sevgisi ile dolu zihinler yetiştirme hayalimizin peşinden gittiğimiz için zümremizdeki tüm öğretmenler olarak gurur içindeydik.